x


  • EUR
    4.5563
    USD
    0.1550
  • 31° C
    Vremea
    Bucuresti
    Vant

    18 km/h
    Umiditate

    35%
    Presiune

    33864 hPa
string(6) "europa"

Alegeri în Franța: Macron are peste 66% din voturile valabile, cu numărătoarea practic încheiată

Candidatul independent de centru Emmanuel Macron a obținut peste 66% din voturile valabile la alegerile prezidențiale desfășurate duminică în Franța, a comunicat ministerul de interne francez luni, la primele ore, după numărarea voturilor a 99,9% din cei 47 de milioane de alegători înregistrați.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 08.05.2017, 5:52 | Actualizat: 08.05.2017, 5:52

S-a înregistrat un record de 11,5% voturi albe sau anulate, iar proporția celor care nu s-au prezentat la urne a fost de 25,38% din electorat, de asemenea aproape de un record, transmite Reuters din sursa oficială menționată.

 

Emmanuel Macron a fost ales duminică președinte al Franței, potrivit sondajelor de la ieșirea de la vot citate de agențiile internaționale de presă. Candidatul de centru a învins-o detașat, în turul al doilea al alegerilor prezidențiale, pe reprezentanta extremei drepte, Marine Le Pen.

La câteva minute după închiderea urnelor în marile orașe, la orele 18.00 GMT (21.00 ora României), au fost publicate proiecții care îl creditau pe Macron cu circa 65% din voturi, iar pe Le Pen cu 35%, transmite Reuters. AFP a preluat rezultate între 65,5% și 66,1% pentru învingător, respectiv între 33,9% și 34,5% pentru adversara sa.

 

În circumscripțiile electorale rurale, votarea s-a încheiat cu o oră mai devreme, la 17.00 GMT (20.00 ora României).