ANAF te execută silit chiar și fără să afli

Întrebarea care se pune de fapt este: Ce se întâmplă cu decizia de impunere care îi comunică persoanei sumele pe care trebuie să le plătească Fiscului dacă acel contribuabil nu a fost găsit de către poștaș și nici nu are cont pe Spațiul Privat Virtual, unde informarea are loc din oficiu?

 

ANAF a explicat, pe pagina oficială de Facebook, care sunt etapele informării contribuabililor asupra actelor administrative fiscale.

 

Așadar, „în cazul în care un act administrativ fiscal nu a putut fi comunicat pe suport hârtie sau în formă electronică, aceasta se realizează prin publicitate”, precizează reprezentanții Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

 

Potrivit acestora, „comunicarea prin publicitate se face prin afişarea, concomitent, la sediul organului fiscal emitent şi pe pagina de internet a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, a unui anunţ în care se menţionează că a fost emis actul administrativ fiscal pe numele contribuabilului”.

 

Pe site-ul ANAF, actele administrative fiscale se regăsesc în Secţiunea Info ANAF – Anunțuri – Anunțuri acte administrative fiscale.

 

Așadar, dacă nu ai fost informat prin poștă sau prin intermediul Spațiului Privat Virtual asupra sumelor de plată, situația se complică, deoarece șansele să-ți vezi decizia la sediul administrației financiare sau pe site-ul ANAF sunt foarte reduse.

 

În Spațiul Privat Virtual, deciziile de impunere se consideră comunicate după 15 zile de la data punerii la dispoziție a documentului.

 

Așadar, Fiscul consideră că a informat contribuabilul chiar dacă acesta nu a văzut propriu-zis decizia de impunere. Iar din momentul informării, începe să curgă termenul de 60 de zile în care trebuie efectuată plata. Dacă banii nu intră în conturile ANAF, instituția începe procedura de executare silită a persoanei în cauză.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed