Ce fac vest-europenii diferit față de fermierii români pentru a obține producții de calitate

Peste 60% din suprafata Romaniei – 8,2 milioane de hectare – este teren arabil, insa productiile rezultate din agricultura nu se ridica la inaltimea acestui procent. Tara noastra se afla intre primele locuri in UE si in ceea ce priveste suprafata arabila pe cap de locuitor, in conditiile in care avem o densitate mult mai mica fata de alte state europene. Cum reusesc alte tari sa obtina productii mai mari la suprafete mai mici? Incercam sa dam cateva raspunsuri in cele ce urmeaza.

 

Pregatirea profesionala a fermierilor, un aspect esential

 

Unul dintre factorii extrem de importanti in a obtine performante in orice domeniu o reprezinta pregatirea profesionala a persoanelor care activeaza in arealul respectiv. Din acest punct de vedere, Romania este cu mult in urma profesionistilor din vestul Europei, care dedica mai mult timp pregatirii lor teoretice, pe care o completeaza ulterior cu partea practica.

Citește mai departe pe WALL-STREET

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed