Comuna în care toată infrastructura este construită cu fonduri UE

0

La 13 kilometri de Focşani, în comuna Cîrligele, din judeţul Vrancea, comunitate cu peste 3.000 de locuitori, cei care se află în tranzit pot face uşor diferenţa dintre modul în care arată infrastructura de aici şi cea din restul comunelor, scrie adevarul.ro.

 

Cîrligele este şi un exemplu de bună practică în ceea ce priveşte accesarea şi derularea fondurilor europene precum şi a beneficiilor obţinute din implementarea acestor proiecte.

 

La nivelul judeţului Vrancea, comuna Cîrligele, cu cele patru sate, componente, respectiv Cîrligele (reşedinţă), Blidari, Bonţeşti şi Dălhăuţi a accesat cei mai mulţi bani pentru dezvoltare. Doar prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală administraţia locală a acesat 2,5 milioane de euro, iar acest lucru se vede în fiecare lucru care s-a făcut.

 

Toate străzile şi uliţele comunei sunt astăzi asfaltate, toate locuinţele au alimentare cu apă, şcolile şi grădiniţele au fost complet reabilitate.

 

Primarul localităţii, Ştefan Moscu, spune că prin acest proiect au fost modernizate şi reabilitate aproape 9,8 kilometri de drumuri de interes local, dar a fost reabilitat şi un drum comunal, pe o lungime de 3,6 kilometri.

 

De asemenea, elevii beneficiază de cele mai bune condiţii în şcoli şi grădiniţe, iar Căminul Cultural din Cîrligele rivalizează cu orice altă instituţie de profil de la oraşe.

 

În ultimii ani s-a construit şi s-a dotat grădiniţa cu două săli de clasă din satul Bonţeşti, a fost înfiinţat şi dotat centrul de asistenţă după program şcolar din Cîrligele şi s-a făcut modernizarea Căminului Cultural „Mihail Sâmbotin”, care a inclus şi dotarea cu sistem de sonorizare, sistem audio-video, costume populare.