Conace istorice de vânzare la preț de apartament

Casa de licitații Artmark, divizia de active istorice (Artmark Historical Estate) vinde mai multe active imobiliare de valoare istorică și cu prețuri atractive, potrivit informațiilor apărute pe situl companiei și a declarațiilor făcute de responsabilii firmei, citaţi de DIGI

 

Poate cea mai interesantă propunere Artmark este conacul boieresc Cioceanu, construit în stil neoromânesc, situat în comuna Reviga din județul Ialomița, la 110 kilometri de București. Prețul de pornire a construcției cu o valoare estimată cuprinsă între 50.000 și 75.000 de euro este de 36.000 de euro. Conacul are o structură cu 12 camere, parter și etaj, o suprafață a terenului de 1.109 metri părtrați și una construită de 368 metri pătrați. Conacul a fost realizat în jurul anilor 1930 de către familia Cioceanu, cu activități în domeniul morăritului. ”Construită într-un stil neoromânesc târziu, epurat de efecte decorative și definit de utilitatea construcției, reședința este ridicată pe două niveluri, prezentând și o pivniță cu acces din interiorul casei, din zona de dependințe. Structura respectă însă tipologia stilului neoromânesc în special prin prezența impunătoare a turnului scării centrale, care este deasemenea mansardat”, spun reprezentanții Artmark.

 

Tot interesantă, atât ca valoare arhitectonică și istorică, cât și ca preț, este și o vilă în stil neoromânesc cu influențe Art Nouveau aflată la Cozia în județul Vâlcea. Valoarea estimată este cuprinsă între 80.000 de euro și 100.000 de euro, iar prețul de pornire este de 70.000 de euro. În București la acest preț poate fi cumpărat un apartament de trei camere decomandat construit, în jurul anilor 80, în unul din marile cartiere ale Capitalei. Revenind, vila propusă la vânzare de Artmark Historical Estate se găsește în localitatea Călimănești, are o suprafață construită de 236 metri pătrați, dispune de 2.835 metri părtați și de patru camere.

 

Stilul arhitectural preferat de majoritatea rezidenților sezonieri, dar și a proprietarilor de hoteluri avea să fie coordonat de stilul neoromânesc, care depășea lesne barierele urbane ale Bucureștiului, înfrumusețând dealurile Călimăneștiului. Alături de hotelurile celebre – Jeante, Vasiu, Societății Govora sau Hotelul Statului, în împrejurimile băilor apar vile-reședință de vară a unor personalități din epocă – Vila Măcelaru, vila Cantacuzino, Mihailidi și Stănescu sau vilele Carantino și Târnoveanu. Vila construită în stilul tipic neoromânesc de la cumpăna dintre secolele XIX-XX prezintă specificații arhitecturale brâncovenești ca logia de la etaj sau ancadramentele și boltirile trilobate. Nota de pitoresc este conferită fațadei de deschiderea acoladată în stil Art Nouveau, marcând gustul arhitectural 1900”, prezintă construcția Artmark Historical Estate.

 

 

Potrivit lui Constantin Prisecaru, șef al Artmark Histrical Estate, vânzarea imobilelor are loc prin depunere de oferte, nu licitație, aceasta după ce se primesc mai multe oferte, cel puțin 2-3. Imobilele au nevoie de lucrări de renovare iar prețurile cerute iau in calcul și valoarea lucrărilor necesar să fie efectuate astfel încât prețul final să fie unul avantajos.

 

Celor interesați firma oferă proiecte de renovare. Pentru unele proprietăți au fost întocmite inclusiv astfel de proiecte. Firma oferă chiar acces la finanțare europeană în scopul renovării, spune Constantin Prisecaru. Totul depinde de utilitatea care va fi dată bunului cumpărat, anume casa de locuit, pensiune etc.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed