x


 • EUR
  4.5883
  USD
  3.9066
 • 26° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  11 km/h
  Umiditate

  39%
  Presiune

  33932 hPa
string(17) "finante-personale"

Consultant financiar de top: „Dacă tot ce faci în viaţă este să munceşti din greu atunci nu o să te îmbogăţeşti niciodată”

La şcoală ni se spune că dacă munceşti din greu o să reuşeşti. Munceşte mult, câştigă mai mult şi devii bogat.

Author: Cristina Popovici | Sursa: businessmagazine | Publicat: 16.06.2017, 15:23 | Actualizat: 16.06.2017, 15:23

„Asta nu este toată povestea” spune Ric Edelman, CEO al Edelman Financial Services şi autor al cărţii: „The truth about your future: the money guirde you need now, later and much later”, scrie Business Insider.

 

Mai mult de atât, Edelman a declarat că „Dacă tot ce faci în viaţă este să munceşti din greu atunci nu o să te îmbogăţeşti niciodată. Asta din cauza faptului că nu este suficient pentru a munci din greu ca să strângi o avere. Trebuie să munceşti inteligent”.

 

Adică investind.

 

La Monopoly dacă tot ce faci este să dai cu zarul şi să treci de „Go” pentru a-ţi primi salariul atunci vei fi distrus de oponenţii tăi care cumpără proprietăţi şi investesc.

 

„Nu o să obţii niciodată succesul financiar pe care ţi-l doreşti dacă doar o să depui banii la bancă”.

 

Edelman sugerează să investeşti pe bursă. El având o medie de returnare a investiţiei de 10% încă din anii 1920. „Poţi să investeşti fără să-ţi asumi un risc prea mare sau fără să fii nevoit să investeşti mult timp şi efort. Tot ce trebuie să faci este să-ţi dezvolţi un portofoliu divers de investiţii utilizând fonduri mutuale”. Acesta mai spune că investiţia în imobiliare este de asemenea de recomandat.