Dragoste la prima vedere. Asta s-a petrecut când chef Joseph Hadad a văzut locul unde avea să fie restaurantul visurilor lui

„Am deschis Caju la sfârşitul anului trecut, pe 7 decembrie, de ziua mea. Am făcut toate eforturile ca să fie gata pentru inaugurare atunci. Doi ani de zile am căutat o locaţie pentru acest restaurant. Am găsit unele lângă Hilton, lângă Radisson Blu, dar nu-mi plăceau. După opt luni de căutări, un prieten al meu a găsit locaţia aceasta şi, când am văzut-o, imediat m-am îndrăgostit“, îşi aminteşte chef Hadad.

 

A mijit ochii şi a izbucnit fără să mai clipească: „Aici o să fie Caju!“ Şi acolo a fost, pe ruinele unui fost restaurant spaniol, pe strada Nicolae Golescu, la nr. 16, nu departe de Ateneul Român. De ce Caju? Pentru că e scurt, are rezonanţă şi e uşor de reţinut. Şi pentru că alunele caju sunt preferatele lui Hadad.

 

Conceptul braseriei s-a perpelit la foc mic ani de zile în mintea lui Joseph Hadad, care avea deja în Bucureşti, inaugurat în 2013, restaurantul Joseph. Acela e pentru o clientelă exclusiv selectă, Caju trebuia să fie însă şi pentru tinerii mai grăbiţi. Acela e high-cuisine, Caju îşi permite să fie mai casual în meniu.

 

„La Caju, până şi muzica este ceva mai alertă, la un volum mai mare. E pentru oameni de afaceri, dar pentru cei care se grăbesc, în vreme ce la Joseph vin mai degrabă clienţi care îşi permit să-şi prelungească prânzul sau cina cu o oră sau două în plus pentru un digestiv sau un coniac.“

 

Citește mai departe în DUPĂ AFACERI.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed