E oficial: Parlamentul European a votat ca americanii să nu mai intre în Europa decât cu viză!

După cum ştiţi, Dimitris Avramopoulos, comisarul european pentru Migraţii, a fost în Statele Unite, pe 8 februarie, pentru a discuta mecanismul de reciprocitate dintre UE şi SUA. (…) Despre progresul viitor, vă vom raporta până la sfârşitul lunii iunie”, a anunţat la începutul lunii martie un oficial CE, citat de The Independent. Acum veştile au venit.

Dacă până acum, cetăţenii americani puteau călători oriunde în UE, fără să fie nevoie să aplice pentru viză, iată că, lucrurile s-au mai schimbat, datorită votului din Parlamentul European.

 

Lucrurile au decurs firesc, iar motivul este simplu şi ţine de principiul reciprocităţii. Locuitorii a cinci state europene au nevoie de viză pentru a intra în State, cu toate că în urma unui acord de reciprocitate cu UE, America a acceptat ca cetăţenii europeni să călătorească fără să fie nevoie să aplice pentru viză, scrie capital.ro.

 

Cu trei ani în urmă, Comisia Europeană a descoperit că Statele Unite nu respectau acordul, pentru că cetăţenilor din Croaţia, România, Bulgaria, Polonia şi Cipru li se cerea şi încă li se cere viză.

 

Din moment ce membrii Parlamentului European au solicitat Comisiei să ia acţiuni legale, Dimitris Avramopoulos a avertizat parlamentarii în legătură cu eventuale consecinţe ale americanilor. El a subliniat, de asemenea, că numărul turiştilor americani care vin în Europa ar putea scădea drastic, ceea ce ar duce, cu siguranţă la o pierdere costisitoare din veniturile generate de turism.

 

Faţă de acest vot, care impune cetăţenilor americani să solicite viză pentru a călători în ţări din Uniunea Europeană, Comisia Europeană ar trebui să ia măsuri în decurs de două luni.


Alte ţări nu au reuşit acorduri similare, inclusiv Canada, Australia, Brunei şi Japonia. Aceste state au corectat modul prin care se aplică pentru vize existente sau care sunt în curs de a ridica restricţiile lor asupra călătorilor din UE.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed