Efectele proiectului rezidențial din Antiaeriană pentru partenerii imobiliari ai Apărării: BCR le vânează averea, Antifrauda îi controlează de un an

 Astăzi, după 9 ani, banca le cere lui Rotaru și Dumitrache să plătească din buzunarul propriu datoriile Isorast Technology – Rotary SRL, în insolvență din 2013, iar Direcția Antifraudă a ANAF se află de peste un an în control la dezvoltatorul complexului rezidențial Antiaeriană, proiect nefinalizat până în prezent.

 

Potrivit proiectului inițial, în cadrul parteneriatului publicat-privat dintre Minister și Isorast Technology – Rotary SRL, instituția publică a venit cu terenul, în suprafață de 16,5 hectare, situat în strada Antiaeriană, în apropierea stadionului Ghencea, teren evaluat la circa circa 70 de milioane de euro. Planul prevedea construirea a 12 blocuri P+10 și a 3 blocuri P+8 (circa 1.200 de apartamente) în tehnologie clasică, de către Rotary, și a încă 33 de blocuri S+P+4 (660 apartamente), plus 67 de vile, în tehnologie de tip „casă pasivă”, cu consum redus de energie, de Isorast Technology SA.

 

 

Valoarea totală a investiției era estimată la acea dată la circa 210 milioane de euro. Dezvoltatorul a fost fost selectat de către MApN nu prin licitație, ci prin dialog competitiv.

 

mai multe, pe profit.ro 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed