x


 • EUR
  4.4302
  USD
  0.1859
 • 21° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  3 km/h
  Umiditate

  83%
  Presiune

  1016 hPa
string(7) "general"

S-au tăiat rădăcinile TAROM. Managementul privat a închis cele mai importante agenţii din străinătate

Author: | Sursa: Money.ro | Publicat: 06.02.2013, 10:08 | Actualizat: 06.02.2013, 10:08

În ultima şedinţa a Consiliului de Administraţie al TAROM, din data de 29 ianuarie, s-a luat decizia închiderii agenţiilor din Viena, Paris, Frankfurt, Roma, Londra, Budapesta, Tel Aviv. „În contextul reorganizării activităţii companiei şi eficientizării acesteia, Consiliul de Administraţie decide închiderea activităţii a următoarelor agenţii externe care au sediul în oraş după cum urmeză: Ag. Viena, Ag. Paris, Ag. Frankfurt Am Main, Ag. Roma, Ag. Anglia, Ag. Ungaria, Ag. Tel Aviv, începând cu data de 01.02.2013″, se arată într-un document parafat de de Consiliul de Administraţia al TAROM, la finalul şedinţei din 29 ianuarie.

 

VEZI AICI HOTĂRÂREA

 

După deciziile luate de noul management privat al TAROM, angajaţii operatorului aerian se aşteaptă „înmormântarea companiei TAROM”. „TAROM va avea aceeaşi soartă ca şi Oltchim. Înainte de faliment urmează insolvenţa, managerii TAROM, în loc să găsească o cale de reducere a pierderilor, dau oameni afară şi vor să schimbe flota”, ne-au declarat angajaţi din TAROM, sub protecţia anonimatului.

 

Conform hotărârii din 29 ianuarie, angajaţii TAROM din cele şapte agenţii sunt obligaţi să se prezinte cel mai târziu la central al operatorului aerian.

 

Până la sfârşitul lunii, angajaţii TAROM din agenţiile externe care se închid trebuie să vândă  mobilierul şi autoturismele. De asemenea, tot până la sfârşitul lunii, salariaţii TAROM din cele şapte agenţii externe ce au fost închise sunt obligaţi să încheie şi contractele de închiriere a locuinţelor, utilităţi sau locuri de parcare. „A început procedura de faliment la TAROM. Contractele de catering, unde se scurg zeci de milioane de euro sunt neatinse. Nu există o evidenţă a alimentelor şi băuturilor puse la dispoziţia pasagerilor. Se comandă cât mai mult ca firmele alimentate la bugetul TAROM să câştige milioane de euro”, ne-au mai explicat angajaţii TAROM.