x


 • EUR
  4.4302
  USD
  0.1859
 • 22° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  10 km/h
  Umiditate

  69%
  Presiune

  1016 hPa
string(4) "news"

GfK România şi-a deschis o filială la Iaşi, printr-o investiţie de peste un milion euro

GfK Romania, cel mai mare institut de cercetare de piaţă local, şi-a deschis o filială la Iaşi, urmare a unei investiţii de peste un milion de euro, a anunţat joi institutul.

Author: Dumitru Sandulescu | Sursa: NewsIn | Publicat: 24.09.2009, 10:12 | Actualizat: 24.09.2009, 10:12
„Deschiderea centrului de la Iaşi ne oferă multe avantaje, cele mai importante fiind cele de reducere a costurilor şi de îmbunătăţire a serviciilor pe care le punem la dispoziţia clienţilor noştri”, a declarat directorul general GfK România, Andi Dumitrescu.

Potrivit reprezentanţilor companiei, înfiinţarea la Iaşi a unui call center, mai mare decât cel din Bucureşti, a permis mutarea integrală la Iaşi a operaţiunii de culegere telefonică a datelor în toată ţara (metoda CATI – intervievare telefonică asistată de calculator), lucru care a dus la optimizarea costurilor.

„Aceasta nouă capacitate, cu 72 de staţii de lucru, face posibilă realizarea mai multor interviuri într-un interval mai scurt de timp decât înainte, ceea ce faciliteaza şi transmiterea datelor cu mai multă rapiditate. Prin metoda CATI, se pot realiza de la studii de satisfacţie a clienţilor, la studii de loialitate, de segmentare sau cercetări tip Cumpărătorul Misterios”, se arată în comunicat.

GfK România, fondată în 1992, este parte integrantă a Grupului GfK. Activităţile sale sunt structurate în patru segmente: Custom Research (cercetare Ad Hoc), Consumer Panel (cercetare continuă pentru bunuri de larg consum), Retail and Technology (cercetare continuă pentru bunuri electronice şi electrocasnice) şi Media (cercetare calitativă şi cantitativă pe consumul de produse media).

Grupul GfK, una din cele mai mari organizaţii de cercetare de piaţă din lume, a fost înfiinţat în urmă cu 75 de ani, ca prima companie de cercetare de piaţă în Germania. Grupul are mai mult de 150 de sucursale în 100 de ţări de pe cinci continente.