Ghidul Michelin angajează inspectori de restaurante

0

V-ați întrebat vreodată cum e să fii inspector de restaurante pentru Ghidul Michelin? Să mănânci în unele dintre cele mai bune restaurante din lume nu pare să fie un loc de muncă prea dificil. Mulți ar putea să își imagineze munți de cavier, sticle de vin din soiuri alese și farfurii cu brânzeturi gustoase. Însă jobul de inspector Michelin înseamnă mult mai mult decât să primești pe gratis platouri cu foie gras”, afirmă autoarea acestui articol, jurnalista Kate Springer. Lansat în anul 1900 ca un ghid de călătorie util pentru primii posesori de automobile din lume, Ghidul Michelin a evoluat de-a lungul deceniilor și a devenit o autoritate internațională pentru toate compartimentele artei gastronomice.

 

Compania a anunțat recent că scoate la concurs un post de inspector pentru restaurantele din New York. Pentru a afla cerințele asociate acestui loc de muncă, CNN a stat de vorbă cu Rebecca Burr, editorul Ghidului Michelin pentru Marea Britanie și Irlanda, care a lucrat ca inspector timp de 12 ani înainte de a obține jobul ei actual. După ce a petrecut aproape două decenii lucrând pentru Michelin, Rebecca Burr oferă cititorilor o serie de detalii inedite despre acest loc de muncă ”misterios”. Combinația ideală Născută în Marea Britanie, Rebecca Burr a urmat cursurile unei școli culinare și a lucrat ca maestru bucătar timp de nouă ani. În 1998, a văzut un anunț de angajare publicat într-o revistă cu specific gastronomic prin care o companie căuta un inspector de restaurante. Rebecca Burr a aplicat pentru acel post și, spre surprinderea ei, a obținut jobul.