În Salina Turda stau „ascunse” produse tradiționale din carne de porc

Olivian Bogdan, un tânăr om de afaceri din satul Mihai Viteazu, localitate în apropiere de Turda, a inventat o reţetă tradiţională de conservare a cărnii de porc în galeriile Salinei Turda din judeţul Cluj. Salinatele, preparate tradiţionale din carne de porc, crud-uscate, maturate în galeria Salinei Turda, încep să se găsească pe rafturile marilor magazine din ţară.
„În urmă cu doi ani, am închiriat galeria în Salina Turda, un an au fost numai teste de umiditate şi temperatură. Nu poţi obţine un produs premium decât cu profesionalism. Produsele se ţin în saramură într-un anumit spaţiu în fabrică, procesul durează 20 de zile. Se foloseşte saramură naturală şi condimente, apoi se lasă la scurs după care sunt aduse aici la maturat. Am ales acest spaţiu pentru că fluctuaţiile de umiditate şi temperatură sunt foarte mici. Este singurul produs tradiţional, este un produs premium în care noi am pus foarte mult suflet. Chiar dacă este o cantitate foarte mică, puţin peste 400 kg în fiecare tură, reprezintă enorm pentru noi, este un produs unic în România. Aici avem, ceafă, piept, pulpă şi cotlet, se foloseşte carne doar de la porci achiziţionaţi din gospodăriile oamenilor. Gustul îl ia din aerul salinei, procesul de maturare durează 25 de zile”, ne-a povestit Olivian Bogdan, director general CIA Aboliv, în faţa galeriei care adăposteşte produsele unice în România.

 

articolul integral pe capital.ro

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed