Milioane de euro din laptele de vacă. Omul care se bate cu giganții internaționali, la 50 km. distanță de București

Conduc cu atentie pe drumul judetean, cale de vreo 11 kilometri, trec de Primaria Dragoesti, iar asfaltul se transforma in praf. Am ajuns la destinatie, o fabrica de procesare a laptelui, aflata in constructie, o investitie de 5 milioane de euro a firmei Agroserv Mariuta din judetul Ialomita, finantata in proportie de 50% din fonduri europene.In fata fabricii, imbracat in haine de lucru, ne asteapta Adrian Cocan, manager de dezvoltare in cadrul Agroserv Mariuta si ginerele lui Nicusor Serban, inginerul agronom care a pus bazele afacerii in urma cu mai bine de 25 de ani, cand a inceput sa ia pamant cu arenda in zona.

 

”Fabrica o sa aiba o capacitate de procesare de 73.000 de litri de lapte, fara simultaneitati, adica fara a merge toate utilajele in acelasi timp. In total, vom putea procesa in jur de 105 tone pe zi. O sa facem produse premium, la sticla de sticla si la borcan, o sa procesam extrem de bland laptele, o sa fie pasteurizat la 72 de grade, cateva secunde, o sa fie lapte proaspat, ceva ce nu s-a mai gasit de ceva vreme in Romania decat prin cate-o bacanie. Marca sub care vom comercializa produsele si pe care am inregistrat-o deja la OSIM este «Lapte de la vaca»”, spune Adrian Cocan, absolvent de marketing si cu experienta profesionala in companii de publicitate.

 

Citește mai departe în WALL-STREET.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed