Nemţii au ajuns să aibă nevoie de doctori din România

Astfel, autoritățile au recurs la forţă de muncă din alte ţări europene, în special din cele cu un şomaj constant ridicat.

Numărul doctorilor străini din Germania a urcat cu 57% în decurs de cinci ani până în 2014, aceştia reprezentând acum 10% din numărul total al medicilor pe plan local şi 15% din cel al medicilor care lucrează în spitale.

Iar est-europenii şi grecii sunt cei mai căutați.

În condițiile în care 20,8% din populaţia ţării are vârste de peste 65 de ani, un procent mai ridicat decât în orice altă ţară cu excepţia Italiei, sectorul german al serviciilor medicale se confruntă cu necesităţi în creştere rapidă.

Din 2010 aproximativ 3.000 de medici germani plecat în fiecare an străinătate în căutarea unui loc de muncă plătit mai bine ca acasă. Criza este mai acută în orăşelele din fosta Germanie de Est, care încă mai simte sechelele comunismului.

Angajarea de forţă de muncă din afară presupune totuși costuri ridicate. Comisioanele plătite agen­ţi­ilor de recrutare pentru găsirea de personal calificat echivalează cu salariul pe trei luni al unui doctor, susține un reprezentant al unei clinici germane.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed