Noi reguli pentru reducerea risipei alimentare: TVA mai mic, preţuri superioare costului de producţie şi limitarea restricţiilor la donare

Comisia pentru Mediu, sănătate publică şi siguranţa alimentară din cadrul Parlamentului European a înaintat noi propuneri în ceea ce priveşte măsurile pe care Comisia Europeană le-ar putea impune în UE pentru a reduce risipa alimentară.

 

Parlamentarii au solicitat astfel Comisiei Europene ridicarea actualelor restricţii asupra donaţiilor de alimente şi au insistat asupra necesităţii rezolvării confuziei create de expresiile „„a nu se consuma de preferinţă după data de” şi ” expiră la ” de pe etichetele produselor. Mai mult, europarlamentarii au propus Comisiei introducerea unor scutiri de TVA atunci când se fac donaţii de alimente de care ar trebui să se ocupe din punct de vedere logistic Fondul de ajutor european pentru cele mai defavorizate persoane (FEAD). „Comisia (pentru Agricultură din Parlamentul European n.red) invită statele membre să respecte recomandările Comisiei și să stabilească o cotă de TVA mai mică sau egală cu zero dacă donația are loc în apropierea datei durabilității minimale sau dacă produsele alimentare nu mai pot fi vândute”, se arată în raport.

 

Toate aceste propuneri vor fi supuse votului în cadrul sesiunii plenare a parlamentului ce va avea loc în perioada 15-18 Mai la Strasbourg, scrie economica.net.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed