„Nu mai e nimic de furat!” – mesajul de la intrarea intr-o baza sportiva

La 65 de ani, Constantin Teşileanu se mândreşte în cariera sa de antrenor cu peste 40 de titluri la campionatele naţionale de sărituri pentru juniori şi două titluri la seniori. Este omul care, în 1980, a început construcţia complexului de trambuline de la Valea Largă.

„În ’80, ne-am apucat cu buldozerul prima dată, Tractorul ne-a dat buldozer, om, motorină şi ne-am apucat de construirea acestei trambuline”, povestește Constantin Teşileanu, antrenor CSŞ Braşovia.

Sute de oameni au muncit la ridicarea complexului de trambuline, care a fost gata în 1985.

Unul din punctele forte ale bazei de la Valea Largă a fost faptul că aici s-a putut sări şi iarna şi vara, aproape indiferent de condiţiile meteo. Acest lucru a fost posibil graţie covorului din plastic. Un astfel de material a fost instalat pe o suprafaţă de peste o mie de metri pătraţi, în întreg complexul.

„A avut o perioadă foarte frumoasă şi în care aici se organizau concursuri, concursuri la nivel naţional”, spune Nicolae Coliban, organizator de competiţii.

Am văzut de la bun început etapele în construirea acestor trambuline, dar am văzut şi decăderea acestor trambuline”, spune Florin Spulber, coordonatorul lotului naţional.

Complexul de la Valea Largă este în paragină de opt ani.

Au dispărut scările care duceau sportivii până sus, la elanul trambulinelor, au dispărut elanurile, au dispărut plasele care ţineau plasticul fixat pe aterizările trambulinelor şi turnul de arbitraj, care era cam cât un bloc, atât de mare era”, spune Gheorghe Băilă, antrenor CSŞ Braşovia.

În 2006, autorităţile din Săcele au ratat şansa unei finanţări de 15 milioane de euro pentru complexul de la Valea Largă. Banii au ajuns la Râşnov, pentru că primăria nu a putut scoate la timp terenul bazei din circuitul forestier şi nu a putut asigura utilităţile necesare unei astfel de investiţii. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed