Numărul migranţilor care părăsesc de bunăvoie Germania a crescut brusc în 2016

În ultimele luni, Germania şi-a înăsprit poziţia privind imigraţia ca urmare a preocupărilor privind securitatea şi integrarea după ce a admis pe teritoriul său peste 1,1 milioane de migranţi proveniţi din Orientul Mijlociu, Africa şi din altă parte de la începutul lui 2015.

 

Săptămâna trecută, un migrant, căruia i s-a respins cererea de azil şi care a jurat supunere grupării militante Statul Islamic (SI), a ucis 12 persoane intrând cu un camion într-o mulţime la un târg de Crăciun în Berlin, atac ce a sporit criticile la adresa politicii cancelarului Angela Merkel privind migraţia.

 

Sueddeutsche Zeitung publică date guvernamentale care arată numărul migranţilor care s-au întors în ţările lor în primele 11 luni ale anului 2016. Majoritatea migranţilor s-au întors în Albania, Serbia, Irak, Kosovo, Afganistan şi Iran, potrivit cotidianului. Cei care aleg să plece primesc un sprijin financiar de până la 3.000 de euro.

 

Oficiali germani din domeniul securităţii au declarat anterior pentru Reuters că numărul migranţilor expulzaţi după ce li s-a respins cererea de azil a crescut la aproape 23.800 din ianuarie până în noiembrie 2016, faţă de circa 20.900 în tot anul 2015.

 

A crescut, de asemenea, numărul migranţilor respinşi la frontieră. Potrivit cotidianului Neue Osnabruecker Zeitung, poliţia germană a întors la frontieră 19.720 de persoane în primele 11 luni ale lui 2016, faţă de 8.913 în tot anul 2015. Majoritatea erau din Afganistan, Siria, Irak şi Nigeria. Ei au fost înregistraţi în alte ţări ale Uniunii Europene.

 

În timp ce sprijinul public faţă de politica sa în favoarea refugiaţilor scade înainte de alegerile federale prevăzute pentru septembrie 2017, dna Merkel susţine că este vital de a concentra resursele asupra celor care fug de război şi de a menţine sprijinul public expulzând străini în ţările unde nu riscă persecuţia.

 

Ca urmare a unei serii de atacuri şi alerte de securitate implicând refugiaţi şi migranţi în acest an, sprijinul faţă de partidul antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD) a crescut, ceea ce ar putea complica speranţele de realegere a Angelei Merkel în funcţia de cancelar.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed