Orașul în care cererea de apartamente noi a crescut cu 700%

Iașiul este oraşul din România în care interesul pentru achiziția de apartamente noi a avut cea mai mare creştere. A fost de 7 ori mai mare în perioada 2012 – 2016 faţă de perioada de dinainte de anul 2012.

 

 

Românii au început să câştige mai bine şi îşi permit să investească mai mult în locuinţe”, spune Daniel Tudor, dezvoltator imobiliar.

 

Capitala ocupă locul al doilea în topul căutărilor unei locuinţe noi.

 

„În ultimii patru ani cererea de apartamente vechi a crescut cu 86%, în timp ce interesul pentru apartamente noi s-a majorat cu 351%. Cel mai mult s-au cumpărat apartamentele de două camere, cu preţuri cuprinse între 35 şi 45 de mii de euro”, relatează Sergiu Voicu, reporter Digi24.

 

Avansul cel mai mare a fost în 2015, de 100%. Anul acesta nu a fost însă unul la fel de bun, a marcat o scădere cu 4% pe segmentul nou, pe fondul incertitudinilor legate de creditare: aplicarea legii dării în plată şi creşterea temporară a avansului pentru locuinţe.

 

În Timișoara, căutările de locuințe de pe segmentul nou s-au triplat în ultimii patru ani. Cele mai cautate au fost apartamentele de 2 camere.

 

 

 

„Sunt mai preocupaţi să îşi ia un apartament nou cei cu venituri, studii superioare şi un job bun”, spune Daniel Crainic, director de marketing imobiliare.ro.

 

În Brașov, cererea pentru apartamentele nou-construite a ajuns la un avans de 274% față de 2012. Acesta este și motivul pentru care orașul s-a dezvoltat atât de mult în zonele periferice, unde s-au construit mai multe ansambluri de blocuri și case.

 

„Tinerii care cumpără un apartament preferă locuinţele noi în detrimentul unui apartament vechi datorită facilităţilor şi modernismului pe care îl prezintă”, spune Marius Coman, agent imobiliar.

 

În Constanța, cererea pentru segmentul rezidențial nou s-a majorat cu 210% din 2012 încoace. Interesul pentru apartamentele noi a consemnat cele mai mari salturi în 2013, 74%, și 2015, 71%.

 

În ultimul an preţul locuinţelor noi a crescut în medie cu 10% faţă de nivelul din 2015.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed