Perspectivele anului 2017: Nu mâncăm produse româneşti nici în acest an

«Anul 2017, pentru agricultură, nu înseamnă nimic bun faţă de anul trecut. Din punctul meu de vedere este tot ca în 2016, dacă nu mai prost. Ce mă face să văd lucrurile mai bine în acest an când nici măcar nu sunt interesaţi să organizeze agricultura din România. Impactul neaşteptat al legii cu 51% produse româneşti în magazine este egal cu zero. Degeaba s-au dat legi când noi nu avem ce să punem pe rafturi pentru că nu suntem uniţi în organizaţii puternice», ne-a declarat Cornel Stroescu. Preşedintele Camerei Agri­cole Naţionale consideră că în acest an, pe primul loc, trebuie să fie desfacerea produselor agricole şi a legumelor româneşti. „Dacă nu ne vom organiza pentru colectarea, depozitarea şi desfacerea legumelor şi fructelor, tot produsele străine vor ajunge pe rafturi şi în 2017, scrie capital.ro.

 

 

Agricultorii români îşi aruncă produsele la gunoi pentru că nu există centre de colectare şi depozitare a produselor. În prezent, pe rafturile marilor magazine sunt abia 10% legume şi fructe româneşti. Avem produse, cine colectează, cine depozitează. Degeaba sunt legi şi bani, nu suntem în stare să facem un lanţ de depozitare pentru cereale. Nu mâncăm produse româneşti nici în acest an“, ne-a mai declarat  Cornel Stroescu.

 

 

Oficialul Camerei Agricole Naţionale ne-a precizat că până în anul 2020 ar trebui să producem legume, cereale şi fructe pe aproximativ 60% din suprafaţă, „faţă de cât s-a produs în anul 1989“. „Pe foarte puţini îi interesează să organizăm agricultura românească, vorbim de legume, producţie vegetală şi pomi fructiferi. Agricultura poate să fie cel mai puternic pilon economic din România dacă se organizează şi se produce materie primă, legume şi fructe. Dacă nu ai desfacerea produsului organizat la revedere agricultură!“, a conchis Stroescu.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed