Petrom, a achiziţionat Wind Power Park SRL care deţine un proiect de generare de electricitate din surse eoliene în Dobrogea. Capacitatea proiectului se ridică la 45 MW şi poate fi extinsă la 54 MW. Investiţiile totale pentru acest proiect se vor ridica la circa 100 milioane de euro." />
x


 • EUR
  4.4286
  USD
  0.1805
 • 32° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  8 km/h
  Umiditate

  43%
  Presiune

  982 hPa
string(7) "energie"

Petrom intră pe piaţa energiei eoliene prin achiziţia Wind Power Park (VIDEO)

Cea mai mare companie românească, Petrom, a achiziţionat Wind Power Park SRL care deţine un proiect de generare de electricitate din surse eoliene în Dobrogea. Capacitatea proiectului se ridică la 45 MW şi poate fi extinsă la 54 MW. Investiţiile totale pentru acest proiect se vor ridica la circa 100 milioane de euro.

Author: | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.04.2010, 6:44 | Actualizat: 15.04.2010, 6:44

Petrom va construi centrala electrică eoliană, dar se va ocupa şi de operare. Construcţia este estimată să înceapă în cursul acestui an, urmând a fi finalizată la jumătatea anului 2011. Investiţiile totale pentru acest proiect se vor ridica la circa 100 milioane de euro.

„Prin acest proiect intenţionăm să valorificăm flexibilitatea centralei pe gaze de la Brazi. Cu un portofoliu care include atât capacităţi pe gaze cât şi capacităţi ce utilizează surse alternative beneficiem de avantajele ambelor tehnologii. Diversificarea activităţilor noastre prin producerea de electricitate din surse eoliene corespunde eforturilor noastre de dezvoltare durabilă. Pe termen mediu, prin valorificarea complementarităţii gazelor naturale şi a energiei electrice, cât şi prin abordarea de proiecte în domeniul energiilor alternative Petrom va face trecerea de la o companie pur petrolieră la o companie energetică”, a comunicat compania prin vocea directorului general Executiv, Mariana Gheorghe.

Citeşte comunicatul companiei aici

Petrom este cea mai mare companie românească de petrol şi gaze, cu activităţi în sectoarele Explorare şi Producţie, Rafinare şi Marketing, Gaze Naturale şi Energie. Petrom exploatează in România rezerve dovedite de petrol şi gaze estimate la 823 milioane barili echivalent petrol (854 milioane de barili echivalent petrol la nivel de Grup), are o capacitate maximă anuală de rafinare de 8 milioane tone şi circa 550 de staţii de distribuţie carburanţi în România.

Compania deţine, de asemenea, o reţea internaţională de 268 benzinării, localizate în Republica Moldova, Bulgaria şi Serbia. În anul 2009 cifra de afaceri a Petrom a fost de 3.029 milioane Euro, EBITDA (Venituri Înainte de Dobânzi, Taxe, Deprecieri şi Amortizări) a fost de 696 milioane Euro.

OMV, grupul energetic lider în Europa Centrală şi de Sud Est deţine 51,01% din acţiunile Petrom.  Ministerul Economiei deţine 20,64% din acţiunile Petrom, Fondul Proprietatea deţine 20,11%, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare 2,03% iar 6,21% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucuresti.

Urmareste pe Money WebTV toate stirile video si emisiunile The Money Channel