Pistolul radar cu unde laser, de ultimă generaţie. Sunt doar 20 în toată România!

‘Vrem să vă prezentăm cel mai nou aparat intrat în dotarea poliţiei bihorene, singurul aparat de acest tip din dotarea poliţiei bihorene şi sperăm că vor urma şi altele. Momentan, în ţară, sunt doar în jur de 20 de asemenea aparate de ultimă generaţie. Începând de azi va funcţiona pe DN1 – E60, în zona Aleşd, unde sunt valori foarte ridicate de trafic şi multe evenimente rutiere soldate cu victime umane. Sperăm ca populaţia să circule mai încet şi să avem mai puţine accident’, a declarat şeful IPJ Bihor, comisarul şef Alin Haniş.

Aparatul a fost prezentat pe un pasaj rutier suprateran peste centura municipiului, cu demonstraţii practice, de către şeful IPJ Bihor, subcomisarul Adrian Cioară, şeful serviciului rutier şi insp. princ. Sorin Indrieş, şeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene în cadrul Serviciului rutier Bihor.

Pistolul radar TruCam, de producţie americană, a fost achiziţionat de Primăria oraşului Aleşd, având o valoare de 70.000 de lei cu TVA, şi cedat gratuit, spre folosinţă, în baza unui contract de comodat, Poliţiei Aleşd din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Şeful Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului rutier Bihor, inspectorul principal Sorin Indrieş, a precizat că aparatul măsoară viteza de circulaţie a autovehiculelor, în regim staţionar, fiind portabil, nu necesită instalare prealabilă pe o autospecială de poliţie. Distanţa maximă de la care se poate înregistra viteza este de 1.200 de metri, cea minimă, 15 metri. Poate fi folosit în condiţii climaterice dificile, pe ploaie abundentă, ninsori, ceaţă, practic 24 de ore din 24. Poate fi folosit şi la constatarea altor contravenţii rutiere, nu numai viteza.

‘Pistolul radar este nedetectabil, dotat cu sistem antibruiere, fiind echipat cu un dispozitiv de detectare a aparatelor antiradar (nu detectoare radar – care sunt de altfel legale) şi putem să le confiscăm, conform legii. Este echipat cu un chit pentru noapte. Ca noutate, spre deosebire de aparatele radar tradiţionale, MCV-uri, care funcţionează cu unde Doppler, acest aparat este dotat cu sistem laser, unde nedivergente, dând viteza vehiculului ţintit şi nu a altuia, ceea ce pentru noi este un mare avantaj, mai ales în instanţă. Este dotat cu aparatură de înregistrare şi filmare, tip HD, fotografia realizată fiind de înaltă definiţie’, a precizat Sorin Indrieş.

Şeful IPJ Bihor a adăugat că se poartă discuţii, inclusiv cu municipalitatea orădeană, pentru achiziţionarea unor astfel de aparate, dar există intenţia de a se achiziţiona şi într-un proiect al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

‘Maşina radar a poliţiei din Aleşd era defectă de un an de zile şi nu mai aveau buget nici de reparaţii. Şi atunci poliţia din oraşul Aleşd a făcut o cerere şi noi i-am ajutat cu achiziţia. Pe zona noastră, pe E60 e o circulaţie nebună, să spun aşa, şi sunt foarte multe accidente’, a declarat, pentru AGERPRES, primarul oraşului Aleşd, Ioan Todoca.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii rutieri bihoreni în trafic în perioada 21 – 27 august fac parte din calendarul activităţilor TISPOL – ‘Săptămâna TISPOL – VITEZĂ’, desfăşurate la nivel european în intervalul de referinţă. AGERPRES

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed