x


 • EUR
  4.4413
  USD
  0.1776
 • 21° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  10 km/h
  Umiditate

  73%
  Presiune

  982 hPa
string(4) "news"

Cum poţi urmări un număr de telefon mobil

Majoritatea metodelor de urmărire merg pe premisa că telefonul mobil este legat de cea mai apropiată reţea de operare.

Author: Musuroia Maria | Sursa: Money.ro | Publicat: 09.05.2012, 12:45 | Actualizat: 09.05.2012, 12:45

Telefoanele cu GPS nu au nevoie de asemenea retele si pot fi localizate oriunde in lume prin satelit. In unele tari, precul SUA, companiile de telefonie mobila isi urmaresc telefoanele pe o raza de 30 de metri, pentru ca ajutorul sa fie mereu la dispozitia lor.

 

Dar exista oare o metoda de a localiza un telefon mobil? Sa verificam solutiile posibile.

 

 • Site-uri de urmarire

 

Ce se intampla cu acele site-uri gratuite sau platite care iti garanteaza ca pot localiza orice telefon mobil doar prin click-ul unui buton, doar prin introducerea numarului de telefon cautat? – ore chiar se poate?

 

Raspunsul este NU. Pana acum nu s-a descoperit niciun site care chiar sa poata face asta.

 

 • Cauta pe Google numarul de telefon

 

Daca incerci sa gasesti locatia generala a posesorului de telefon, nu sa o deternimi cu exactitate, o metoda buna este sa cauti numarul pe Google. Poate posesorul sau a fost suficient de naiv incat sa il puna pe internet sau pe o retea sociala, alaturi de alte informatii personale. Din noi, sunt mici sansele si nu va functiona in timp real.

 

 • Hack-uri de telefoane

 

Teoretic si logic, urmarirea unui telefon mobil este foarte posibila. Hackerii experimentati nu vor avea probleme in a face asta, daca vor. Este posibil sa depistezi un telefon mobil – din moment ce companiile telefonice o pot face.

 

 • Softuri de urmarire a telefoanelor

 

Singura metoda garantata de urmarire a unui telefon mobil este printr-un soft instalat chiar pe respectivul dispozitiv. Exista o multime de solutii gratuite si pe bani pentru smartphone-uri ca cele de la Apple si BlackBerry si chiar si pentru vechile mobile Nokia.

 

Cu toate astea, urmarirea presupune un acces fizic intitial la telefonul respectiv si consimtamantul posesorului – ambele destul de dificil de obtinut.

 

Asa ca, urmarirea unui telefon doar prin numarul sau nu e practica, doar daca esti sau angajezi un hacker profesionist, ceea ce nu e cea mai buna idee.

 

Cateva metode gratuite de urmarire a telefonului

 

 • Cum functioneaza?

 

Sistemele de detectare depisteaza cel mai apropiat turn de semnal langa care se afla telefonul, estimeaza distanta la care acesta se afla, iar apoi trimite semnale catre dispozitiv pentru a fixa mai bine locatia.

 

Smartphone-urile au aplicatii de depistare prin GPS, iar cu softul potrivit se pot urmari.

 

Cateva site-uri de depistare:

 

 • Mologogo

 

Acesta ofera depistare grautita. Iti arata unde iti este localizat prietenul si te si poate alerta cand acesta se apropie. Mologogo da voie oricaria sas depisteze un telefon mobil incorporat cu GPS, cat timp telefonul e operational. Userul downloadeaza un soft pe telefon care trimite update-uri constante pe Mologogo pentru a-i determina pozitia.

 

 • LocateA

 

Acesta iti activeaza Java pe telefon si il transforma intr-o soltite de urmarire in timp real – ceea ce te lasa sa iti urmaresti prietenii, angajatii sau copii – si este gratuit.

 

 • BuddyWay

 

Si acesta este un urmaritor de GPS gratuit care iti da voie sa depistezi orice smartphone in timp real. Poti de asemenea si seta alerte pentru cand persoana este intr-o anumita locatie sau in apropiere.

 

 • Detectiv iTunes

 

Magazinul de aplicatii iTunes are milioane de aplicatii si unele chiar si de urmarire. Poti cauta acolo si urmari telefonul dorit.

 

 • Detectiv de Android

 

Ca si la iPhone, si la Android, posesorii isi pot localiza telefoanele pierdute prin diverse aplicatii. WaveSecure este una dintre aceste aplicatii care iti depisteaza telefonul si il blocheaza. O alta aplicatie buna este MobileDefense, care este si ea gratuita.

 

 • Detectiv BlackBerry si Windows Phone

 

Exista destule astfel de aplicatii pentru BlackBerry. MoosTrax este una dintre ele si este gratuita. Alta este Berry Locator, care costa 7 dolari si iti da voie sa iti urmaresti telefonul de pe PC.

 

Pentru posesorii de Windows Phone, acestia pot folosi serviciul My Phone pentru a-si depista dispozitivele.