Radu Timiş, Cris-Tim: Evaziune fiscală de 25-35% în industria cărnii

„Se simte încă reducerea TVA la alimente la 9%. Nu ştiu ce s-ar fi întâmplat cu produsele în piaţă, având în vedere această mărire a preţului materiei prime. TVA a salvat piaţa şi o salvează în continuare. Dacă s-ar reveni la TVA de 24%, ar fi un dezastru pentru că există încă evaziune fiscală”, spune Timiş.

 

Grupul Cris-Tim este format din mai multe companii: Recunoştinţa Prod-Com care administrează fabrica de mezeluri de la Filipeştii de Pădure, Eco-Ferm care operează divizia de producţie şi procesare a laptelui, Impex Cristim care reprezintă divizia de preparate şi reţeaua de magazine şi Cris-tim2 Prodcom.

 

Cristim2Prodcom înregistrează rezultatele distribuţiei de produse din carne şi lapte. în total, grupul controlat de Radu Timiş are peste 2.000 de angajaţi.

 

Pe segmentul de mezeluri grupul are în portofoliu brandurile Cris-Tim şi Matache Măcelaru, iar pe lactate Radu Timiş a dezvoltat brandul Mândruţa.

 

Radu Timiş spune că vânzările producătorului de mezeluri şi lactate s-au încadrat în primele şapte luni în bugetul propus, care prevede o creştere de 15% în volum faţă de perioada similară a anului trecut. Avansul a continuat şi în lunile iulie şi august.

 

Pe de altă parte, creşterea consumului de la nivel internaţional, în special în Asia, a determinat creşterea preţului la carnea de porc în carcasă, care a ajuns chiar şi la 7 lei pe kilogram, iar atunci acest lucru are impact asupra businessului, a precizat Radu Timiş. La acest lucru s-a adăugat faptul că procesa¬orii nu vin cu efective care să acopere cererea. Cu toate acestea, în lunile iunie, iulie şi august, consumul de mezeluri a fost în creştere cu 8% în volum, conform datelor deţinute de Cris-Tim.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed