Stenogramele secrete din dosarul lui Liviu Dragnea. Şefă din DGASPC: „Ai luat bani şi am probleme din cauza ta. Eşti o nesimţită, aia eşti!”

Volumul 22 din dosarul de urmărire penală în cazul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, aflat în arhiva Curţii Supreme, conţine stenograme ale unor discuţii şi autorizaţii emise de judecători pentru interceptarea audio-video, telefonică şi localizare GPS a mai multor şefi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Este vorba de procesul în care Liviu Dragnea este judecat pentru pentru abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual. În acest caz, sunt trimişi în judecată mai mulţi şefi şi angajaţi din cadrul DGASPC, printre care fosta directoare Floarea Alesu şi fosta soţie a liderului PSD,  Bombonica Prodana. Următorul termen de judecată: 14 februarie 2017.

 

Liviu Dragnea (54 de ani) este acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman (2000-2012), respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, i-ar fi determinat pe şefii DGASPC Teleorman să le angajeze fictiv şi să le menţină în funcţii pe două membre PSD: Adriana Botorogeanu (48 de ani) şi Anisa-Niculina Stoica (43 de ani). Pentru că pesedistele nu au dat în toţi anii în care au fost angajatele Direcţiei nicio zi pe la birou, deşi aveau contract de muncă în regulă, statul a fost prejudiciat cu 108.612 de  lei, reprezentând drepturi salariale încasate necuvenit, arată procurorii.

 

Frica de a fi dat afară de la serviciu

 

Povestea interceptărilor din acest caz începe în primăvara anului 2014, atunci când procurorii DNA au primit informaţii potrivit cărora erau nereguli în adopţiile din DGASPC Teleorman, ar fi fost probleme cu trucarea unor concursuri de angajare a unor funcţionari publici, iar o parte din angajaţi nu ar fi trecut deloc pe la muncă. Astfel, anchetatorii au solicitat unui judecător de la Tribunalul Bucureşti emiterea unor mandate de interceptare, vizate fiind şefa DGASPC, Floarea Alesu, şi şefa Serviciului Resurse Umane din DGASPC, Jenica Dumitru. În aprilie 2014, procurorii DNA au solicitat fişele de pontaj, din anul 2010- 2014, la DGASPC, iar pentru a se acoperi, deoarece Botorogeanu şi Stoica nu fuseseră la muncă, funcţionarii le-au falsificat.

 

Potrivit mărturiilor celor implicaţi şi interceptărilor telefonice şi ambientale, de acest lucru s-a ocupat Jenica Dumitru, la ordinul Floarei Alesu. „Menţionez că în situaţia în care nu aş fi executat dispoziţiile directorului privitoare la întocmirea pontărilor, chiar dacă nu intra în atribuţiile mele de serviciu, nici şefa Serviciului Secretariat Bombonica nu şi-ar fi primit salariul şi aş fi fost dată afară în următoarea secundă”.

 

„Sună să vină, să-mi semneze condica pe 2010”

 

Pe 18 aprilie 2014, Jenica Dumitru, şefa Resurselor Umane din DGASPC, l-a sunat, la ora 09.05,  pe Remus Boboc, şeful Serviciului Administrativ, căruia îi spune să o cheme la sediul instutuţiei pe Anisa-Niculina Stoica.

 

Jenica Dumitru: Remus, Anisa este la Serviciu azi?
Remus Boboc: Nu ştiu.
Jenica Dumitru: Sună să vină, să-mi semneze condica pe 2010, trebuie să o xeroxez, că nu am nicio semnătură de-a ei în condică.
Remus Boboc: Bine! Bine! Bine, bine, bine! Pa!
Jenica Dumitru: Bine, pa!

Pe 18 aprilie 2014, Jenica Dumitru revine cu un telefon la Remus Boboc, aceasta insistă ca Anisa-Niculina Stoica să vină în acea zi la sediul DGASPC Teleorman să semneze pontajul pe 2010.

Jenica Dumitru: Remus, mai sun-o p-aia, că eu nu fac Paştele aici, f***-o în gură de paraşută, pe Anisa!
Remus Boboc: Hai că vin la tine, să-ţi mai spun ceva, hai, pa!
Jenica Dumitru: Păi, hai, vino!

Remus Boboc a declarat la DNA că Adriana Botorogeanu nu venea la serviciu „acest aspect fiind cunoscut de toţi angajaţii instituţiei”. „Era considerat aproape normal ca aceasta şi Anisa-Niculina Stoica să nu vină la serviciu şi să-şi încaseze salariul, deoarece se considera că cele două erau protejate având în vedere că lucrau la sediul organizaţiei judeţene a PSD”.

 

mai multe, pe Adevarul.ro.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed