Tipuri de oameni care nu vor fi în stare niciodată să facă o afacere

Și asta nu se întâmplă doar din cauza lipsei de bani pentru începerea business-ului, mai ales că, în prezent, sunt la îndemâna tuturor o multitudine de instrumente gratuite care îi pot ajuta pe antreprenorii aflați la început de drum să-și pună pe picioare mica afacere.

 

Așadar, dacă ai o idee, iar finanțarea nu este o problemă insurmontabilă, atunci care sunt motivele reale pentru care majoritatea antreprenorilor rămân la stadiul de visare și nu ajung să-și înceapă propriu-zis afacerea?

 

Publicația Business Insider prezintă care sunt cele opt tipuri de persoane care nu vor ajunge niciodată să-și înceapă un business:

 

1. Le place să viseze, dar nu și să implementeze în practică ce visează.
Aceștia sunt oamenii care se prezintă frecvent ca fiind oameni ai ideilor. Le place să vorbească despre viziunea lor, însă lasă aplicarea ei pe seama unor persoane inferioare. În realitate, există foarte multe idei bune în jurul nostru, însă partea cea mai grea este să-ți transformi visul într-o afacere profitabilă.

 

2. Nu vor sau nu pot dobândi competențe de afaceri.
În cultura noastră se perpetuează mitul că abilitățile de afaceri pot fi învățate doar într-o sală de curs sau într-un laborator. În lumea de astăzi, cu o bază de cunoaștere a internetului și cu cunoștințe actualizate constant, ai mereu acces la diferite studii și informații. Important este să fii dispus să înveți.

 

3. Se tem inconștient de eșec sau le este jenă.
Toată lumea are o frică de necunoscut și acesta este un lucru bun care ne ajută să supraviețuim. Antreprenorii de succes sunt cei care reușesc să-și depășească temerile și să gestioneze riscurile. Totodată, ei privesc eșecurile ca pe o parte a procesului de învățare. Ceilalți sunt copleșiți de frică, evită să-și asume riscuri și preferă să nu înceapă nimic.

 

4. Se tem inconștient de succes.
Există persoane care, când sunt pe punctul de a avea succes, par să-și submineze în mod intenționat impulsul și, astfel, ajung să eșueze aproape de linia de sosire. Desigur, prea mult succes venit prea devreme poate distruge o afacere, însă antreprenorii adevărați sunt siguri că pot crește și pot învăța din momentele de succes la fel cum o fac și când au vreun eșec.

 

5. Insistă pe perfecționism mai degrabă decât pe pragmatism.
Sunt inventatori foarte talentați care lucrează la același proiect tehnologic de 20 de ani și încă vor să mai facă cercetări pentru a se asigura că ceea ce fac este perfect înainte de a-l vinde. În prezent, piața se schimbă rapid, iar perfecțiunea este un obiectiv trecător și lipsit de pragmatism. Oamenii pragmatici creează un produs minim viabil pe care îl testează în piață și îl repetă dacă are succes.

 

6. Nu-și poate menține concentrarea și se lasă distras.
Focusarea este cheia succesului unui antreprenor. O afacere care încearcă să facă prea multe lucruri pentru prea multe piețe probabil că nu va excela la niciun produs și îi va descuraja pe toți potențialii clienți. A sta focusat înseamnă să ai mereu în minte prioritățile, să faci distincția dintre important și urgent, să organizezi și să delegi.

 

7. Vin cu scuze care să înlocuiască responsabilitatea.
Oamenii se scuză încercând să-și explice rațional eșecul sau să se justifice în fața lor de ce nu încep afacerea. Un adevărat antreprenor își asumă responsabilitatea deciziei și știe că mereu există alternative, este nevoie doar de creativitate pentru a depăși orice obstacol.

 

8. Pur și simplu nu este o persoană care să înceapă singură, un lider.
Aceste persoane sunt produse ale revoluției industriale: așteaptă ca alții să le spună ce să facă și le place să găsească greșelile și să joace rolul victimei. Atunci când adopți stilul de viață al unui om de afaceri, depinde de tine să stabilești ritmul, să ai o atitudine pozitivă și să fii un model pentru alții.

 

Dacă aștepți ca altcineva să ia decizii în locul tău și să-și asume riscurile și responsabilitățile punerii în aplicare, s-ar putea ca marea zi în care vei începe afacerea să nu vină niciodată. De fapt, ca să devii un om de afaceri, trebuie să adopți o atitudine corectă și să-ți asumi responsabilitatea deplină. Oamenii care își doresc ceva foarte mult vor obține ceea ce vor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed