TOP. Cei mai buni angajatori din România

La acest titlu au putut accede companiile care activează pe piața românească de cel puțin trei ani și care au un număr minim de 50 angajați permanenți. Astfel, potrivit Aon România (care a realizat cea de-a treia ediție a studiului Aon Best Employers), filiala locală a companiei de consultanță și outsourcing în domeniul managementului resurselor umane – Aon Hewitt, au fost câteva companii care și-au menținut statutul, fiind prezente și în clasamentul realizat în 2014, respective Adobe Systems România, Autonom, McDonald’s România și Pfizer România.

 

La acestea s-au mai adăugat Dell, Edenred România și companiile Mars, Inc. din România – Royal Canin România, Mars România, Wrigley România. Studiul din acest an a implicat 35 de companii. Rezultatele se bazează pe răspunsurile a 15.500 de angajați, 1.150 middle manageri și 224 directori executivi, care, prin intermediul unor chestionare, și-au exprimat opinia cu privire la angajatorii lor.

 

De asemenea, potrivit Aon România, rezultatele studiului au arătat că implicarea este importantă pentru companiile Best Employer – rezultatul scorului de engagement al acestor companii este în creștere – 80% în 2015 față de 78% în 2014 și 71% înregistrat în 2013. „Implicarea este o stare emoțională, legătura emoțională a angajaților cu propria lor companie. Este ceea ce îi determină să vorbească pozitiv despre angajator, să își asocieze viitorul cu organizația și să aibă inițiativă, să depună extra-efortul pe care orice angajator îl dorește”, spune Virginia Păuna, Project Leader Best Employers România.

 

Studiul mai arată diferența de engagement a diferitelor poziții în cadrul companiilor: executivii sunt implicați în proporție de 87%, line managerii în proporție de 69%, pe când nivelul de engagement al angajaților este de 58%.


Cele mai mari diferențe de percepție a angajaților companiilor Best Employer față de celelalte companii sunt înregistrate în ariile Reward & Recognition (felul în care angajații simt că organizația împărtășește cu angajații succesul financiar, că salariul este influențat de performanță, că salarizarea este una corectă – sunt înregistrate diferențe de 26 – 30% între rezultatele obținute de Best Employers față de celelalte companii), Talent & Staffing (capacitatea companiilor de a atrage, reține și promova angajații pe criterii de performanță – diferențe de 29 – 27%), Leadership (entuziasmul pentru viitor, angajații văzuți ca cea mai importantă resursă, direcția clară oferită de leadership pentru viitorul companiei – diferențe de 28 – 24%).

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed