Vrei PENSIE SPECIALĂ? Găseşte-ţi un post la Palatul Parlamentului

Așa se face că toți angajații din Casa Poporului au dobândit statut de cetățean special. Prevederile sunt, însă, chiar mai avantajoase decât în cazul magistraților: în cazul judecătorilor și procurorilor este nevoie de o vechime în magistratură de cel puțin 20 de ani.

 

Pentru categoriile privilegiate de la Casa Poporului vechimea necesară este de numai 14 ani pentru a primi pensia specială.
Mai mult, pot încasa pensia specială dacă au o cotizat la fondul de pensii 30 de ani, nu 35 ca oamenii obișnuiți, și cei care au lucrat doar patru ani la Casa Poporului – doar că li se scade câte 1% din pensie pentru fiecare an lipsă până la vechimea normală de 14 ani ca șofer, de exemplu, al instituției. Pentru fiecare an ce depășește vechimea de 14 ani în Parlament, se procedează invers – se adaugă la cuantumul pensiei câte 1% din baza de calcul.
În afara celor 465 de aleși, în Parlamentul României lucrează alte aproximativ aproape 2.500 de persoane, cu statut de angajați sau personal contractual. Toți beneficiază de pensii speciale, chiar dacă nu toți au statut de funcționar public parlamentar. Chiar dacă sunt șoferi, femei de serviciu, bibliotecari la una dintre cele trei biblioteci din Casa Poporului, sau ghizi la Centrul Național de Conferințe.

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed