AcasăGeneral​Cine este Dragoş Pavăl, cel mai puternic antreprenor român care după ce...

​Cine este Dragoş Pavăl, cel mai puternic antreprenor român care după ce a dus Dedeman la peste 1,2 miliarde de euro a cumpărat birourile AFI Park în cea mai mare tranzacţie semnată vreodată pe piaţa de office din România

Ei au mers doar pe achiziţii de terenuri şi au pornit din Moldova, regiune pe care reţelele străine mai mult au evitat-o din cauza puterii de cumpărare reduse a locuitorilor. În plus, au dezvoltat o reţea de magazine cu preţuri mai mici decât media pieţei, strategie cu rezultate şi mai bune în criză, scrie ZF.ro.

 

Cu toate acestea, Dedeman şi-a dezvoltat afacerile până la un nivel similar retailerilor Praktiker şi Bricostore, care în 2007 erau cei mai mari jucători din piaţă şi care au mizat puternic pe Capitală încă de la intrarea în România. Anul trecut, compania deţinută de fraţii Paval a raportat afaceri de 1,2 miliarde de euro, ceea ce o plasează pe locul întâi, la mare distanţă de competiţie în clasamentul operatorilor de magazine de bricolaj.

 

Fraţii Paval au pornit de la zero în primii ani după revoluţie şi au avut nevoie de 18 ani pentru a ajunge la formatul actual al reţelei Dedeman formată din 45 de magazine.

 

Dragoş Paval, preşedintele companiei, 50 de ani, a fost primul din cei doi fraţi care a intrat în afaceri, în anul 1992, când a deschis un magazin de 16 metri pătraţi într-un spaţiu închiriat într-un cartier din Bacău, cu o investiţie minima. Afacerile au fost dezvoltate pas cu pas.

 

După absolvirea Facultăţii de Matematică şi Informatică din Iaşi, în 1991 Dragoş Paval s-a angajat că informatician la o firmă de stat din Bacău, Metatex.

 

Ultimele Articole