12 lucruri pe care nu le ştiai despre Lidl

0

1. Compania Lidl a fost înfiinţată în anii ‘30, în Germania, când purta numele de Lidl & Schwarz. La vremea aceea, compania comercializa produse alimentare în regim en gros.

 

2. După divizarea activităţilor companiei, se deschide primul magazin de tip discount Lidl, în 1973, în oraşul Ludwigshafen, Germania. În urma divizării au fost înfiinţate şi supermarketurile şi hypermarketurile Kaufland şi Handelshof.

 

 

3. Dieter Schwarz, fiul lui Josepf Schwarz, este proprietarul Grupului Schwarz din care face parte Lidl. Acesta a preluat conducerea lanţului de magazine în 1997. Publicaţiile străine au scris că averea lui ar fi de aproximativ 10 miliarde de euro, deşi nu figurează în topul Forbes.

sursa foto: manager-magazin.de

 

4. Lidl este prezent, inclusiv în România, în 26 de ţări cu peste 10.000 de magazine şi cu peste şapte milioane de clienţi.

 

 

5. În Hurghada, doi egipteni se folosesc de sigla Lidl pentru magazinele lor. Lidl nu operează pe piaţa din Egipt.

 

6. Companiile care controlează lanţurile Lidl şi Kaufland, părţi ale Grupului Schwarz, au previzionat afaceri de 64 miliarde de euro pentru anul fiscal 2012, potrivit Bloomberg. Adică aproximativ jumătate din PIB-ul României.

 

 

7. Retailerul german a deschis magazine chiar şi în insulele spaniole precum Tenerife şi Insulele Canare.

 

 

8. La deschiderea primului magazin din Sofia (Bulgaria) anul trecut, oamenii s-au înghesuit să prindă promoţiile retailerului, care a promis preţuri mai mici pentru primele patru zile de la deschidere. Evenimentul nu a fost lipsit de incidente, fiind necesară intervenţia forţelor de ordine şi a medicilor. Pentru mai multe imagini de la dechiderea din Bulgaria, click aici.

sursa foto: www.vesti.bg

 

9. Cel mai mare competitor al Lidl în Europa este lanţul de magazine Aldi, care numără peste 8.300 de magazine.

 

10.  70% din marfa pe care o găsiți la Lidl este reprezentată de mărci private sau exclusive. Doar 30% reprezintă branduri. Este drept că, de la țară la țară, procentele pot varia.

 

 

11. În general, oferta de mărfuri într-un magazin Lidl este limitată la 1.400 de produse.

 

12. Pentru unele produse, mai ales nealimentare, Lidl poate asigura prețuri apropiate de cel al producătorului, grație sistemului de achiziție. Aceste produse, în general mărci proprii, sunt promovate în magazine ca economie de 40%.