AcasăActualitateMediu18 ianuarie 2023, cea mai caldă zi de iarnă din istoria României....

18 ianuarie 2023, cea mai caldă zi de iarnă din istoria României. De mâine, plouă

Miercuri, 18 ianuarie 2023, a fost cea mai caldă zi din ianuarie de la introducerea măsurătorilor meteorologice. La Turnu Măgurele a fost ieri vară, având în vedere că mercurul termometre a arătat 22.5 grade Celsius.

Pentru București, la stația de la Băneasa au fost 20,6 grade Celsius, cu două grade și jumătate peste precedentul record, înregistrat în 2002, la stația Afumați. Astăzi meteorologii spun că vor fi din nou temperaturi foarte ridicate.

Administrația Națională de Metrologie (ANM) anunță că ziua de 18 ianuarie 2023 a fost cea mai caldă pentru 35 de stații meteorologice din sud și estul României.Recordul precedent datează din din 7 ianuarie 2001 de la Oravița. Atunci se înregistraseră 20.6 grade.

Potrivit ANM, și azi va fi extrem de cald comparabil cu ziua de ieri: „Ne așteptăm la 22 de grade în sudul Olteniei, Muntenia, Dobrogea. În Buurești vor fi 20 – 21 de grade, așa că s-ar putea doborî din nou recordurile termice”, a declarat Mihai Huștiu, la digi24.

Vremea începe să se răcească

Vremea va fi deosebit de cladă în toată țara, a spus Huștiu, care a adăugat că maximele termice vor fi cuprinse între 10 grade în nord-vestul țării și 22 grade în sud și sud- est.

„De mâine însă vremea se va răci, iar procesul de răcire va începe din vestul țării. temperaturile vor scădea spre 2-3 grade. Însă, în sud-est, vineri vor fi maxime de 18 – 19 grade. În weekend vor fi maxime cuprinse între de 2 și 12 grade, cu valori termice mai ridicate în sud-est. Chiar și cu această răcire, vremea rămâne mai caldă față de normalul acestei perioade”, a subliniat meteorologul.

Încep ploile

Reprezentantul ANM a spus că ploile se vor extinde ca arie în această după-amiază și la noapte, iar apoi în toată țara. „Vor fi ploi cu tendințe de transformare în lapoviță și ninsoare la munte, iar mâine vom vedea că și în zone mai joase vor fi lapoviță și ninsoare. În weekend precipitațiile vor continua, va fi vânt cu rafale de până la 100 de km pe oră în Carpații Meridionali.

Și în București vremea va fi deosebit de caldă, se vor atinge 20 – 21 de grade, mâine vor fi maxime de 16 grade, iar în weekend vor fi maxime de 10 grade.

Așadar, se răcește treptat și în București, va ploua, vineri dar temperaturile rămân peste medie. Abia după 25 ianuarie, ne așteptăm ca temperaturile să se apropie de normalul acestei perioade”, a spus meteorologul.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.