22 de schimbări în viața de zi cu zi după ce va trece epidemia de coronavirus

De la deciziile luate pentru alegerea casei, la cele legate de educație, călătorii, securitate personală, la medicină și chiar la limbajul folosit, ne vom îmbunătăți traiul de zi cu zi și vom ajuta la dezvoltarea economiei.

 

  1. 1. Orașele suprapopulate nu vor mai fi atractive pentru generațiile care trăiesc acum experiența epidemiei de coronavirus. În ultimii zece ani, tendința de migrare spre periferii și chiar spre zonele rurale a crescut semnificativ. Acum că știm faptul că atingerea locurilor comune (de la butonul ascensorului, la barele și scaunele din mijloacele de transport în comun), respirarea aceluiași aer în spații restrânse sau cu dispozitive de recirculare a aerului și proximitatea celorlalți ne pot pune viața în pericol, peste noapte, centrul orașului nu mai este o poziție râvnită.

 

  1. 2. În consecință, numărul celor care vor dori să renunțe la apartamente, în schimbul unei case va crește. Izolarea familiei, menținerea sentimentului de protecție și siguranță va prima mult timp după încheierea situației de urgență.

 

  1. 3. În topul achizițiilor în domeniul imobiliar vor fi casele cu teren. Nevoia de spațiu, dar și cea de reducere a contactului cu cei din afara căminului vor transforma casele cu teren în principalele atracții în zona imobiliară.

 

  1. 4. Conștientizarea modificărilor ce pot surveni rapid, de ordin climatic sau sanitar, va determina creșterea cererilor pentru casele construite din cărămidă și BCA. Conservarea și replantarea suprafețelor împădurite va redeveni o prioritate nu doar pentru ecologiști.

 

  1. 5. Consumul de produse pentru igiena personală va crește. Săpunul, pasta și periuța de dinți, soluțiile de dezinfectare, întreaga rutină pe care o vom urma cel puțin în următoarele câteva luni se va transforma într-o rutină pe termen lung.

 

  1. 6. Obținerea hranei prin mijloace proprii va determina și creșterea interesului pentru achizițiile de teren agricol sau a unui teren mai mare în proximitatea casei.

 

  1. 7. Îngrășămintele bio și produsele alimentare bio, producția locală de hrană vor fi încurajate de consumul mai atent, mai conștient al generațiilor următoare, dar mai ales al celor care sunt acum la o vârsta la care înțeleg exact ce înseamnă pandemia și cum funcționează aceasta.

 

  1. 8. Utilajele și mașinile agricole, precum și magazinele de profil ar putea fi noile mall-uri ale generației de fermieri.

 

  1. 9. Munca la birou va fi înlocuită, în multe cazuri, de telemunca. De la companiile de IT la presă, această migrare a fost deja realizată parțial. Punerea la punct a unor sisteme de securitate cibernetică avansate vor putea transforma munca de acasă chiar și în domenii la care nu ne-am gândit până acum, precum domeniul bancar.

 

  1. 10. Educația și accesul la cultură online vor crește. Poate că acum suntem la stadiul experimental, în privința școlii de acasă (deși în alte state funcționează deja de mulți ani), însă, în următorii ani ar ptea deveni o opțiune și pentru copiii noștri. În zonele în care aceștia erau, înainte de pandemie, obligați să meargă kilometri pe jos sau cu mijloace proprii pentru a ajunge la școală sau liceu, dezvoltarea educației pe platforme online ar putea însemna nu doar un confort, ci și o protecție mai bună a minorilor.

 

  1. 11. Va urma o deschidere și mai mare a accesului online la cultură. Acest lucru se întâmplă deja pe platformele de social media sau pe site-urile a zeci de muzee și spații de cultură

 

  1. 12. Accesul la cultură va schimba și modul în care călătorim. Pentru a urmări un spectacol al Operei de Stat din Viena, pentru a vedea exponatele Muzeului Luvru nu va mai fi nevoie să mergem acolo.

 

  1. 13. Un acces nelimitat la instituții de cultură și educație, creșterea shoppingului online, telemunca vor duce la creșterea consumului de internet și la dezvoltarea rețelelor de social media, a aplicațiilor, a modului în care folosim tehnologia în avantajul nostru, la orice oră.

 

  1. 14. Va crește numărul de telefoane mobile și de dispozitive de conectare la internet. Fiecare membru al familiei, odată intrat în sistemul de educație online, ar putea avea nevoie de un astfel de dispozitiv.

 

  1. 15. Pentru că unele joburi vor presupune în continuare mersul zilnic la birou sau pe teren (în domenii precum construcții, poliție), achiziționarea unei case de weekend sau pentru vacanțe va deveni o opțiune de luat în calcul. Protejarea celei de-a doua proprietăți înseamnă și creșterea consumului de sisteme de supraveghere conectate la mobil.

 

  1. 16. Înlocuirea mijloacelor de transport în comun cu alte mijloace de transport ar putea duce la dezvoltarea și achiziționarea de mijloace de transport cu consum mic, eco sau zero (biciclete).

 

  1. 17. Nu doar munca de acasă, dar și telemedicina vor revoluționa modul în care gândim și acționăm. Telemedicina va îmbunătăți relația dintre pacienții care suferă deja de boli cronice și medici. Noile platforme medicale online îi vor ajuta pe pacienți să ia legătura mai ușor cu medicii și va ajuta și medicina preventivă, scrie washingtonpost.com.

 

  1. 18. Experiența culinară va fi diferită nu doar în cadrul familiei. Modul în care vor ști să se acomodeze noului mod de viață va face diferența dintre un restaurant de succes și unul închis.

 

  1. 19. Criza cauzată la toate nivelurile de coronavirus va forța oamenii să accepte că este nevoie de opinii experte. Oamenii vor vrea să audă din nou părerea medicilor, este de părere Tom Nichols profesor la U.S. Naval War College și autor al cărții The Death of Expertise, pentru politico.com. Și probabil, același lucru va fi valabil în numeroase alte domenii.

 

  1. 20. Va crește și interesul pentru tehnologii noi, pentru dispozitive de curățare și filtrare a aerului și a apei mai performante, care să fie capabile să detecteze și neutralizeze mai mulți agenți patogeni.

 

  1. 21. Pentru că unul dintre mijloacele de transmitere a virusului sunt banii, plata cu card va deveni într-o măsură și mai mare necesară.

 

  1. 22. Una dintre achizițiile care vor echilibra balanța emoțională, în lipsa sau limitarea contactului cu semenii, va fi cumpărarea și creșterea mai multor animale de companie. Iar acest lucru va susține, pe cale de consecință, și industria farma și alimentară, dar și medicina veterinară.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed