AcasăMoney&People3 Sud Est împlinește astăzi 25 de ani! Reală performanță, încă de...

3 Sud Est împlinește astăzi 25 de ani! Reală performanță, încă de la lansare rămâne cea mai populară formație dance românească

La mulți ani, 3 Sud Est! Cel mai cunoscut boygroup dance româneasc împlinește astăzi 25 de ani de succese pe bandă, mii de concerte și prieteni.

Apărut în perioada în care muzica ușoară și de petrecere dominau în gusturile consumatorilor români, trioul constănțean a devenit la doar un an de la înființare cea mai ascultată formație de la noi. Marile succese ”Ai plecat”(1997) și ”Amintirile” (1999) le-au adus titulatura de ”regi ai muzicii dance”, iar popularitatea i-a urmărit în toată această perioadă datorită succeselor pe bandă semnate de Laurențiu Duță, principalul compozitor al celor 12 albume lansate de 3 Sud Est.

Pionieri ai schimbării muzicale în România, cei de la 3 Sud Est (Laurențiu Duță, Mihai Budeanu și Viorel Șipoș) povestesc despre perioada de început că banii primiți pe spectacole erau ceva, ”de cheltuială”.

3 Sud Est împlinește astăzi 25 de ani! Reală performanță, de la lansare rămâne cea mai populară formația dance românească

 ”Nu am devenit faimoși peste noapte. Câștigam 200 de lei pe atunci, la concerte. Nu mai știu în dolari cât era. Mihai era casierul și îi împărțeam la trei. Viorel era foarte modest la vremea aia și spunea «dacă ajungem la 300 de lei eu sunt foarte mulțumit»”, își aduc aminte trupeții ce au hotărât să înființeze 3 Sud Est în fața scării de bloc unde locuiau Mihai și Viorel (împreună aveau un proiect de dans).

După un an am lansat primul nostru album, disc ce ne-a schimbat viețile. Albumul de debut a înregistrat o cifră de vânzări ce nu mai fusese atinsă până atunci de nici o altă trupă ori artist din România”, adaugă autorul succeselor trupei, Laurențiu Duță. Trei ani mai târziu  3 Sud Est au fost cap de afiș la primul mare turneu de stradă din România.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.