400.000 de insecte ar putea dispărea în curând. Consecințe devastatoare pentru omenire

0
400.000 de insecte ar putea dispărea în curând. Consecințe devastatoare pentru omenire

Potrivit unui nou studiu, realizat de universitatea Sussex, din Marea Britanie, aproape jumătate dintre speciile cunoscute de insecte, mai exact 400.000, ar putea sa dispăra în viitorul apropiat, din cauza utilizării masive a pesticidelor, care s-a dublat în ultimii 25 de ani. Alte motive pentru extinția insectelor sunt încălzirea globală și acțiuni ale omului asupra mediului.

 

Populația de fluturi a scăzut cu 77% față de anul 1970.

 

Avertismentul vine în contextul în care, deja, în ultimii 50 de ani, am pierdut jumătate din insectele de pe Terra. Dispariția insectelor ar putea fi urmată de dispariția omenirii.

 

Oamenii de știință spun că, fără insecte, nu pot fi hrănite cele 7,5 miliarde de oameni, și asta pentru că polenizarea este necesară pentru reproducerea majorității plantelor, iar fără ea ne putem trezi că dispar, de exemplu, căpșunile, merele, varza sau ceapa.

 

Apocalipsa insectelor poate fi evitată însă, dacă vor exista mai multe parcuri publice și grădini, iar utilizarea de pesticide va fi limitată sau eliminată de marii producători agricoli.