Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș: “PSD a DEBLOCAT legea de plafonare a facturilor la energie!”

Din cauza blocajului din guvernarea Cîțu, normele de aplicare a legii privind plafonarea facturilor la energie nu au fost emise la timp, ceea ce a dus la creșterea explozivă a prețurilor, afirma Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș, care a adaugat ca social democratii au acționat imediat ce au intrat la guvernare.

Miniștrii PSD de la Finanțe și Muncă au urgentat procedurile pentru ca românii să beneficieze cât mai repede de plafonarea tarifelor la gaze și la electricitate și de compensarea facturilor.

Iar normele de aplicare a legii au fost avizate și publicate deja în Monitorul Oficial.

De acum încolo, facturile n-ar mai trebui să crească, pentru că vor fi calculate pe tarifele plafonate și vor conține și compensarea cuvenită

După publicarea normelor de aplicare, la facturile pe noiembrie pentru energie electrică și/sau gaze naturale se va aplica schema de compensare.

Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private, unităţi de învăţământ publice și private, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, cu luarea în considerare a unui preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv 125 lei/Mwh la gazele naturale.”, a transmis parlamentarul de Arges.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed