5 greşeli pe care să le eviţi în profilul LinkedIn

1. Ai profilul plin de greşeli

Kim Brown, asistent de director în departamentul de Servicii de Carieră al Universităţii din Siracuza, studiază zilnic sute de profiluri pe LinkedIn şi spune că a văzut o mulţime de candidaţi care au greşeli de ortografie. Unii îşi scriu cu greşeli până şi numele sau funcţia. Din păcate LinkedIn nu are posibilitatea de corectare automată a textelor, arată Business Insider.

 

2. Nu ai poză la profil

Fotografia candidatului poate face o diferenţă foarte mare pentru angajator. Studiile arată că profilurile cu fotografie sunt mai accesate decât cele fără, mai ales că angajatorii tind să petreacă mai mult timp analizând poza candidatului, decât informaţiile din profil.

 

3. Ai o poză la profil, însă e cu tine şi perechea ta

Nu confunda LinkedIn cu Facebook. Facebook e pentru poze personale, în timp ce LinkedIn e pentru poze profesionale. Există şi mulţi oameni care pun pe profilul LinkedIn link către profilul de Facebook. Nu face asta, e mai bine să faci distincţie între cele două.

 

4. Nu iei legătura cu oamenii de pe Grupurile LinkedIn

E puţin ciudat să contactezi pe LinkedIn oameni pe care nu îi cunoşti, dar dacă vrei să faci asta, încearcă mai întâi cu cineva care face parte din acelaşi grup LinkedIn ca şi tine. E mai uşor să spargi gheaţa în acest fel.

 

5. Nu ai completat nimic la Sumar

Completarea sumarului e foarte importantă dacă vrei să apari cât mai sus în căutările angajatorilor. „Sumarul este partea cea mai importantă”, spune Brown. „Termenii de căutare şi cuvintele-cheie din sumar te fac mai uşor de găsit de către angajatori”.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed