5 lucruri ciudate și inedite despre Pământ. Sigur nu le știai!

5 lucruri ciudate și inedite despre Pământ. Sigur nu le știai! Deși trăim pe planeta Pământ, sunt câteva lucruri ciudate pe care cu siguranță mulți dintre noi nu le știu.

Ce o face diferită de restul planetelor, dar și care este adevărul despre apa de pe Terra? Știai că rotația pământului nu durează 24 de ore așa cum probabil știai până acum?

5 lucruri ciudate și inedite despre Pământ. Sigur nu le știai!

Nici un an pe Pământ nu durează 365 de zile, așa cum mulți știu. Iată 5 lucruri ciudate și inedite despre Pământ. Sigur nu le știai:

5 lucruri ciudate și inedite despre Pământ. Sigur nu le știai!

  1. Pământul este singura planetă care nu este denumită după zei mitologici. Toate celelalte șapte planete din sistemul solar au fost denumite după zei sau zeițe romane în antichitate. În limba engleză, planeta noastră se numește Earth, nume care provine din engleza veche, în care cuvântul „ertha” înseamnă pământ.
  2. Atmosfera Pământului se extinde până la o distanță de 10.000 km. Atmosfera sa este mai densă în primi 50 de kilometri, însă se întinde pe o distanță impresionantă în spațiu, de până la 10.0000 km. Atmosfera Pământului este compusă din 78% azot, 21% oxigen și conține urme de alte gaze, inclusiv argon și dioxid de carbon.
  3. Inițial, apa de pe Pământ era blocată în interiorul său. De pe lista de lucruri ciudate despre Pământ nu putea să lipsească acesta, pentru că cercetătorii încă îl mai dezbat. Una dintre cele mai importante teorii despre apariția apei pe Pământ este că, inițial, aceasta se afla în interiorul rocilor mantalei sale și a fost eliberată treptat la suprafață, prin vulcani.
  4. O rotație a Pământului nu durează 24 de ore. De fapt, o rotație de 360 de grade în jurul Soarelui durează 23 de ore, 56 de minute și 4 secunde. Totuși, planeta noastră are nevoie să se rotească mai mult de 360 de grade între un răsărit și următorul. Planeta noastră are două tipuri de rotații: cea în jurul Soarelui și cea în jurul propriei axe. Astfel, Pământul trebuie să învârte un grad suplimentar pentru a se alinia din nou cu soarele în fiecare zi.
  5. Un an pe Pământ nu durează 365 de zile. Acesta durează, de fapt, 365.2564 de zile. Cele. 2564 de zile creează nevoia unui an bisect, odată la patru ani. Acesta este motivul pentru care adăugăm o zi suplimentară lunii februarie, la fiecare patru ani – 2004, 2008, 2012 etc.

 

5 lucruri ciudate și inedite despre Pământ. Sigur nu le știai!

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri