AcasăActualitateSocial5 lucruri de vizitat atunci când mergi la Cazanele Dunării

5 lucruri de vizitat atunci când mergi la Cazanele Dunării

5 lucruri de vizitat atunci când mergi la Cazanele Dunării. Dacă ajungi la Cazanele Dunării trebuie neapărat să vizitezi aceste 5 lucruri.

Primul pe listă este  Chipul lui Decebal, care este și obiectivul reprezentativ al zonei. Acesta este sculptat în stânca Cazanelor Mici și este cea mai mare sculptură din Europa, având o înălțime de 55m și o lațime de 25 m. 

Sculptura a fost finalizată în 2004, fiind finanțată din fonduri proprii de către afaceristul Iosif Constantin Drăgan. La aceasta au lucrat 12 sculptori alpiniști. Turiștii sunt impresionați de dimensiunile acesteia, deoarece este mai înaltă decât statuia lui Christos din Rio de Janeiro și aproape la fel de înaltă precum Statuia Libertății.

5 lucruri de vizitat atunci când mergi la Cazanele Dunării

Un al doilea obiectiv este Tabula Traiana, care se află la ieșirea de pe malul sârbesc, în imediata apropiere a statuii lui Decebal. Este un monument vechi de peste 2000 ani, ridicat de împăratul Traian, în cinstea marșului trupelor imperiale romane în drum către Dacia în anul 105. 

Și Cetatea Trei Turnuri Trikule trebuie să o vezi neapărat. A fost ridicată în secolul XV pentru a opri avansul imperiului otoman spre vest. Astăzi din cetate au mai rămas trei turnuri, restul cetății fiind inundată o dată cu amenajarea lacului Porțile de Fier. Când nivelul apei este crescut rămân vizibile doar 2 dintre turnurile cetății.

Un al patrulea obiectiv turistic din zonă este Peștera Ponicoava. Aceasta se află pe malul stând al Dunării, pe cheile Ponicoavei, la trecerea prin masivul Ciucaru Mare. Peștera are o adâncime de 60 metri și o lungime de peste un kilometru și jumătate, fiind cea mai mare din această zonă a țării. 

Pentru a o vizita se poate ajunge în peșteră și cu barca. Peştera Ponicova este declarată rezervaţie speologică datorită unor resturi de fosile de Ursus spelaeus, un fragment de ceramică foarte veche şi a unor specii endemice.

Mănăstirea Mraconia încheie clasamentul obiectivelor de la Cazanele Dunării. Mănăstirea are un aspect inedit datorită faptului că a fost ridicată peste ape, vechiul lăcaș de cult fiind sacrificat împreună cu alte monumente  și obiective turistice pentru realizarea lacului de acumulare Porțile de Fier. 

Totodată, noua mănăstire se ridică peste ape, pe marginea acestora, fiind susținută pe piloni de beton și poate fi vizitată pe tot parcursul anului. Ruinele vechii mănăstiri au fost înghițite de apele lacului de acumulare și mai pot fi observate doar atunci când nivelul apelor este foarte scăzut, reprezentând o imagine extrem de impresionantă datorită formei de cruce a zidurilor rămase ce se întrezăresc la suprafața apei în anumite condiții.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.