5 sfaturi utile pentru pescuitul din caiac

1. Avantajele pescuitului din caiac

Pescuitul la ancoră dintr-un caiac este o modalitate interesantă de a prinde pește. Principiul ancorării este simplu; se folosește o ancoră de caiac, compactă, care are 2-4 kg, care prin practică se poate introduce corect în apă, astfel încât caiacul să fie ancorat în siguranță.

În momentul când peștele trage, caiacul se va comporta ca o plută pentru pescuit, se va îndrepta spre el dacă nu este suficient de bine ancorat.

Avantajele pescuitului din caiac sunt:

  • Este mai distractiv și mai interesant
  • Nu provoacă poluare atmosferică
  • Te poți deplasa nestânjenit către destinațiile dorite
  • Ai acces la zone în care nu poți ajunge cu o barcă sau o ambarcațiune
  • Vei trăi o senzație plină de satisfacție atunci când vei prinde un pește mai mare cu momeala folosită, pe care probabil îl vei elibera înapoi în apă
  • Dacă se folosește un caiac cu design larg de platformă, atunci poți face aruncări din picioare, astfel se va mări vizibilitatea și distanța de aruncare.

2. Alegerea unui caiac potrivit pentru pescuit

Pentru a merge la pescuit este nevoie de un caiac mai robust, în care să încapă ancora și alte scule și echipamente de pescuit. Cel mai bun caiac este cel care oferă suficient spațiu pentru transportul echipamentului și confortul necesar pescarului, pe apă.

De asemenea, caiacul trebuie să ofere o bună stabilitate, deci pescarul va ști ce greutate și ce formă ar trebui ca acesta să aibă. Caicul trebuie să aibă și o platformă de pescuit adecvată dar totuși și un profil redus, prin care să se obțină performanțe excelente în condiții de vânt.

Poate fi un caiac cu vâsle sau un caiac cu pedale. Pedalarea pare să fie mai puțin obositoare decât vâslitul, deoarece mușchii picioarelor la majoritatea oamenilor au mai multă forță și rezistență decât mușchii brațelor.

Pentru pescuit, există modele de caiace care au un spațiu de depozitare sub scaunul reglabil care glisează, iar puntea largă și stabilă permite încărcarea și descărcarea echipamentelor, sau poate fi utilizată pentru pescuitul în picioare.

3. Echipament pentru caiac

Acesta include un kit de reparații pentru caiac, lanseta, momeala, lesa pentru vâslă și alte lucruri care se pot ține într-o pungă impermeabilă. De regulă se pescuiește la răpitor și se folosește momeală artificială, de tip: voblere, twistere, lingurițe rotative sau oscilante, năluci spinnerbaits sau năluci chatterbaits.

Ancora face parte din categoria uneltelor de pescuit din caiac, în râuri și lacuri puțin adânci. Ea va menține caiacul în echilibru atunci când este vânt.

4. Accesorii și articole necesare la pescuit

Vesta de salvare este întotdeauna necesară când te plimbi cu caiacul pe apă. Chiar dacă ești expert la înot, dacă ai vestă de salvare vei fi mai în siguranță.

Trusa de prim ajutor nu trebuie să lipsească pentru că nu se știe niciodată când poți suferi un accident minor.

Pentru a te proteja de insectele care ciupesc, ai nevoie și de un spray anti-țânțari.

De asemenea, dacă este soare, ai nevoie de protecție solară și de ochelari de soare.

5. Echipament de pescuit

La pescuit poți avea nevoie de plase pentru a scoate peștele din apă, mănuși pentru a-ți proteja mâinile de dinții peștilor răpitori, clești de scoatere a cârligului, cabluri pentru a fixa dispozitivul de plutire, undițe sau lansete și altele.

Dispozitiv de comunicare radio

Un astfel de dispozitiv este util pentru a comunica cu prietenii, care sunt și ei la pescuit în caiac, pe apă.

Sonar

Pentru a avea mai mult succes la pescuit, ai nevoie și de un sonar cu ecran mare sau de un căutător de pește, care scanează apa din zona pescuitului. Există sonare profesionale de pescuit care se montează la caiac sau la barcă și care au prețuri avantajoase.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed