5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 09.08.2011

ZF: Hemoragia de pe bursele mondiale continuă, iar politicienii lasă BCE singură în calea furtunii financiare care loveşte Italia şi Spania. Criza datoriilor suverane din Europa s-a transformat într-una mondială, ajutată de temerile privind reintrarea Statelor Unite în recesiune şi de criza politică de la Washington, unde republicanii şi democraţii au decis în ultimul moment majorarea plafonului de îndatorare a guvernului. Bursele din întreaga lume scad susţinut de joi din cauza veştilor proaste care vin din toate părţile, iar liderii politici din întreaga lume întârzie să vină cu măsuri concrete care să pună capăt panicii instalante printre investitori. Fiecare zi pierdută şterge însă sute de miliarde de dolari din valoarea burselor.

Adevărul: Cum ne afectează reducerea ratingului SUA. Investitorii străini ar putea să-şi retragă banii din România, presaţi de problemele de pe pieţele externe. Ieşiri de capital, creşteri de preţuri, slăbirea economiei şi deprecierea leului – sunt efectele pe care le-ar putea resimţi economia locală pe fondul situaţiei internaţionale dificile. Reducerea ratingului Statelor Unite ale Americii şi criza datoriilor din Europa vor avea efect şi asupra economiei României, în cazul în care situaţia internaţională se va înrăutăţi.

EVZ: Reţeta de succes a celui mai bine cotat spital. Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” a fost acreditat cu cel mai mare punctaj din ţară. Are secţie de pre-terapie intensivă şi dotări unice. Spitalul din care aproape toţi pacienţii ies mulţumiţi de doctori, de tratament şi de condiţii există şi în România. Institutul de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş” a obţinut cel mai mare punctaj la acreditare, luna trecută: 98% din pacienţi chestionaţi de evaluatori s-au declaraţi mulţumiţi de calitatea serviciilor, iar 99% din ei – de îngrijirile primite.

România liberă: 4.800 de dolari, preţul unui rinichi românesc în Africa. O anchetă privind reţelele internaţionale de trafic de organe face valuri în Africa de Sud. Peste o sută de persoane au fost operate ilegal într-un spital din Durban. Printre cei care şi-au vândut organele unor evrei bogaţi se numără şi mai mulţi cetăţeni români. Cornel are 42 de ani şi este din Braşov. În urmă cu opt ani a vândut un rinichi în Africa de Sud. A primit 4.800 dolari pentru el. Nu a fost în stare să-i mărturisească soţiei sale, iar când aceasta a aflat, după câţiva ani, l-a părăsit.  Bărbatul a acceptat să-şi spună povestea, cu condiţia folosirii unui pseudonim.

Gândul – HSBC: Situaţia fiscală a SUA este mai rea decât a zonei euro. Situaţia fiscală a Statelor Unite este mai rea decât a zonei euro şi continuă să se agraveze, consideră economistul şef al grupului britnic HSBC, Stephen King, citatde CNBC. Deficitul federal, statal şi local al Statelor Unite, a ajuns anul trecut la 10,6% din PIB, de la 2,9% în 2007, în timp ce îndatorarea a urcat în acelaşi interval de la 62% la 93% din PIB. Pentru zona euro, deficitul mediu este de 6% din PIB, iar îndatorarea apropiată de nivelul SUA, însă situaţia nu este nici pe departe la fel de gravă şi nici nu se înrăutăţeşte în acelaşi ritm, a spus King.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed