AcasăEconomie5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această...

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 09.11.2012

money.ro: Preţul petrolului a înregistrat cea mai mare scădere din ultima lună:

La bursa din New York, barilul s-a ieftinit cu până la 4,4%, după victoria lui Barack Obama în alegerile prezidenţiale, din cauza temerilor investitorilor legate de datoriilor publice din Statele Unite şi Europa.Declinul cotaţiei petrolului s-a accentuat după un raport privind creşterea stocurilor americane de ţiţei şi carburanţi, săptămâna trecută. Petrolul destinat pieţei americane, cu livrare în decembrie a ajuns la 85,05 dolari pe baril. În ceea ce priveşte preţul petrolului Brent, pentru luna decembrie, acesta este în declin cu trei la sută, ajungând la un nivel de 107,78 dolari pe baril.

 

zf.ro: Oamenii de afaceri către politicieni – Jocul vostru politic ne îngroapă:

Lipsa de viziune a clasei politice şi sabotajul reciproc riscă să distrugă orice credibilitate în faţa investitorilor străini. Exasperaţi de incertitudinea politică, de situaţia economică ce pare să nu ofere nicio perspectivă, de un blocaj al plăţilor, revoltaţi de populismul şi de lipsa de curaj a partidelor şi a liderilor lor, oamenii de afaceri lansează un atac abia mascat la adresa clasei politice: după ce că sunteţi lipsiţi de viziune, vă mai şi sabotaţi unii pe alţii, riscând, pentru toţi, să ne pierdem credibilitatea în ochii partenerilor străini; încetaţi să mai promiteţi scă­deri de taxe, ceea ce vrem este stabilitate fiscală. “Toate forţele politice sunt de acord că avem nevoie de creştere economică, însă vom avea creştere bazată pe crearea de noi locuri de muncă sau nu? Riscăm ca în procesul de coabitare (politică – n.red.) să avem o forţă politică ce o subminează pe cealaltă în negocierile cu străinătatea şi să ne pierdem credibilitatea”, susţine Florin Pogonaru, preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România. Cu cât norii de furtună se adună din nou deasupra economiei, iar perspectivele revenirii se îndepărtează, cu atât sintagma “creştere economică” începe să capete sensuri noi. Ea începe să depindă mai mult decât în alte perioade de factorul politic şi de deciziile politice. “Mediul de afaceri a început să se gândească şi să depindă excesiv de mult de politică. Afacerile nu mai depind de pieţe, ci de decizia politicului”, s-a plâns ieri Pogonaru, la “Bucharest Economic Forum”, organizat de Institutul Aspen.

 

capital.ro: Black Friday:

Black Friday (Vinerea Neagră) este prima vineri după Ziua Recunoştinţei şi marchează debutul cumpărăturilor de Crăciun în SUA. De anul trecut această sărbătoare a fost preluată şi de retaileri români. Black Friday are loc anul acesta pe 23 noiembrie, zi în care vei putea cumpăra electronice, electrocasnice şi nu numai la preţuri mult reduse. Anul trecut PC Garage, eMAG, Flanco şi alţi retaileri au oferit clienţilor discount-uri valorice cuprinse între 10% şi 80% la toate categoriile de produse. “Black Friday marchează deschiderea sezonului de reducere, iar dacă anul trecut a fost un succes, anul acesta va fi senzaţional. Va fi de cinci ori mai spectaculos. Ne aşteptăm la un trafic simultan de 200.000 de oameni, iar pe întreaga zi la trei milioane de persoane . Anul trecut ne-am pregătit la un trafic simultan undeva la 50.000 de oameni şi am avut 100.000 de persoane pe site. Este o provocare pentru noi. E ca şi cum s-ar derula o lună întregă într-o singură zi” potrivit lui Iulian Stanciu, omul de afaceri care controlează eMAG, Flanco şi Network One Distribution.

 

dailybusiness.ro: Asigurarea de supravietuire cu prima unica si excedent garantat:

Un produs care imbina elementele ECONOMISIRE si PROTECTIE FINANCIARA este acum posibil. ASIROM a creat OPTIMAL. Prin asigurarea de baza riscurile acoperite sunt: plata sumei asigurate, majorata cu un excedent garantat, care este stabilit in functie de durata asigurarii si specificat in polita de asigurare, asiguratului sau altei persoane desemnate de acesta, dupa data de expirare.

 

business24.ro: Romania va avea un nou acord cu FMI:

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a decis, impreuna cu prim-ministrul si cu guvernatorul BNR, incheierea unui nou acord cu FMI. Seful statului a adaugat ca, in viitor, este nevoie de asistenta FMI pentru a oferi solutii specializate in vederea aplicarii unei strategii pe termen mediu a Romaniei, care sa asigure cresterea economica. “Cred ca acesta este momentul potrivit sa analizam acordul existent si sa privim si la cateva elemente ale viitorului acord. Asa cum am discutat cu premierul si cu guvernatorul BNR, am decis sa avem un nou acord cu FMI pentru inca un an sau doi” , a declarat presedintele Basescu, la inceputul intrevederii cu delegatia organismelor internationale, aflata de marti la Bucuresti in a sasea misiune de evaluare in cadrul acordului stand-by incheiat anul trecut. Actualul acord preventiv dintre Romania si FMI a inceput pe 31 martie 2011, suma disponibila fiind de 3,6 de miliarde de euro, care pot fi accesati doar in caz de urgenta.

Ultimele Articole