AcasăEconomie5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această...

5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 20.06.2012

capital.ro: Care sunt cele mai rentabile beneficii oferite angajaților:

Deşi bonusurile salariale sunt cele mai apreciate de către angajaţi – însă cele mai costisitoare pentru companii – pensiile facultative au cel mai convenabil regim fiscal, fiind deductibile total. Puţini angajaţi ştiu că patronii lor cheltuiesc 183 lei pentru fiecare 100 lei dată ca salariu net. De asemenea, şi mai puţini ştiu că pentru fiecare bonus salarial, asigurare de viaţă, abonament de sănătate la o clinică privată, maşină de serviciu, angajatorul plăteşte încă 83%. 

 

gandul.info: Cazul acuzaţiilor de plagiat la adresa lui Victor Ponta:

Jurnalistul Quirin Schiermeier de la revista Nature l-a acuzat pe Victor Ponta de plagiat în teza de doctorat, fără a prezenta însă documentele care stau afirmaţiilor sale. gândul vă prezintă un tabel comparativ cu fotocopii ale tezei de doctorat a premierului şi ale cărţii profesorului Dumitru Diaconu, una dintre cele trei lucrări despre care se spune că ar fi fost plagiate.

 

zf.ro: Hidroelectrica: incompetenţa conducerii devine sabotaj al economiei naţionale:

Trei oameni au decis că cea mai mare companie de stat trebuie să intre în insolvenţă, dar consecinţele le va suporta o ţară întreagă. Remus Vulpescu, avocatul de 40 de ani numit de Victor Ponta la conducerea celei mai mari companii de stat, spune că insolvenţa companiei a fost hotărâtă vineri, în urma analizei de către membrii Consiliului de Administraţie a situaţiei financiare a companiei.

 

dailybusiness.ro: Miza financiara a scandalului ICR:

Ordonanta prin care Guvernul USL trece Institutul Cultural Roman din subordinea presedintelui in subordinea Senatului a dus la ample dezbateri si chiar proteste de strada. Dincolo de interesul cultural si cel politic, DailyBusiness.ro va prezinta miza financiara din spatele scandalului.

 

adevarul.ro: Năstase, în faţa verdictului final:

Magistraţii Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) pronunţă astăzi verdictul final în recursul dosarului Adrian Năstase – Trofeul Calităţii, în care fostul premier a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare în primă instanţă. Procurorul a susţinut că actuala pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare stabilită în cazul lui Adrian Năstase “nu este îndestulătoare pentru îndreptarea inculpatului”.

Ultimele Articole