5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă – 27.11.2012

money.ro: Peste 130 de site-uri suspectate că vând produse contrafăcute, inclusiv româneşti, blocate de SUA şi UE:

Statele Unite au desfăşurat în mai multe rânduri importante operaţiuni de acest tip, dar aceasta a fost prima realizată în cooperare cu Uniunea Europeană. Autorităţile britanice, belgiene, daneze, franceze şi române au participat la această operaţiune împreună cu Europol şi vămile americane (ICE), potrivit unui comunicat al ICE difuzat la Washington. Site-urile blocate vindeau numeroase articole contrafăcute, copii ale produselor Nike sau Hermes, precum şi ale mărcii pentru copii Ergobaby. Toate produsele vândute erau „falsuri, de calitate inferioară”, potrivit directorului ICE, John Morton.Procurorii DIICOT fac, marţi, 48 de percheziţii în Bucureşti, Mehedinţi şi Timiş, fiind vizate 40 de persoane suspectate că prin 134 de societăţi, printre care farmacii şi firme de construcţii, au produs o evaziune fiscală de 7,5 milioane de euro.

 

zf.ro: Auchan ar putea semna în câteva zile preluarea hipermarketurilor Real:

Operaţiunile din România ale companiei germane – 24 de hipermarketuri cu vânzări de 710 mil. euro în 2011 – pot fi evaluate la 90-100 mil. euro. Lanţul francez de hipermarketuri Auchan, controlat de familia Mulliez, ar putea semna în această săptămână contractul pentru achiziţia celor 95 de magazine Real din România, Polonia, Rusia şi Ucraina, după mai multe luni de negocieri cu grupul german Metro. Cele mai multe magazine Real sunt în Polonia (54) şi România (24), iar potrivit informaţiilor din piaţă reţeaua de pe piaţa locală a prezentat cel mai mare interes pentru francezi. Tranzacţia ar putea fi anunţată intern, în Germania, încă de astăzi (marţi), iar joi afacerea ar putea deveni publică, în condiţiile în care cele două grupuri au agreat termenii înţelegerii, au declarat pentru ZF mai multe surse apropiate celor două grupuri. Metro Group a decis să vândă divizia de hipermarketuri Real din afara Germaniei ca urmare a rezultatelor sub aşteptări şi a pierderilor înregistrate pe unele pieţe. În România Real a cumulat de la intrarea pe piaţă în 2006 pierderi de circa 200 de milioane de euro.

 

capital.ro: Deficitul bugetar continuă să stagneze – 1,19% din PIB, la 10 luni:

Bugetul general consolidat a înregistrat în primele zece luni din acest an un deficit de 7,2 miliarde lei, respectiv 1,19% din PIB, urcând extrem de uşor faţă de primele nouă luni, dar scăzând puternic faţă de perioada similară din 2011, când s-a consemnat un nivel de 13,3 miliarde lei, respectiv 2,3% din PIB, a anunţat luni Ministerul Finanţelor Publice (MFP). E important de precizat că, din luna mai până în prezent, deficitul bugetar pare că a îngheţat la 1,1%-1,2% din PIB. În luna mai, pe primele cinci luni din an, deficitul bugetar era de peste 7,2 miliarde lei, respectiv 1,19% din PIB. Pentru întregul an 2012, deficitul bugetului general consolidat a fost agreat de guvernanţi cu instituţiile financiare internaţionale la 13,66 miliarde lei, respectiv 2,2% din PIB.

 

dailybusiness.ro: Cum vor evolua salariile si preturile dupa alegeri:

Politicienii ne promit cate-n luna si in stele, in speranta ca le vom da votul in decembrie. Prosperitate, relansare economica, salarii mai mari, preturi mai mici. Dincolo de „gogosile” electorale, daca ar fi sa ne luam dupa datele Comisiei Nationale de Prognoza, situatia va fi exact pe dos. Ultimul raport al Comisiei Nationale Prognoza, dat publicitatii zilele acestea, vine sa anuleze, cu cifre, toate promisiunile facute. Sa ne uitam la evolutia castigului salarial net, care ne intereseaza pe toti, indiferent daca lucram la stat sau privat. Potrivit datelor CNP, in 2013, salariul mediul net va atinge nivelul de 1.631 de lei, in crestere cu 96 de lei fata de 2012. Calculat in moneda europeana, la cursul mediu de 4,5 lei estimat pentru anul viitor de CNP, asta inseamna 21 de euro in plus.

 

business24.ro: Ponta – Importam gaze rusesti la pret triplu:

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, ca solutia actuala de a exporta gazul romanesc si de a importa gaz rusesc reprezinta „o catastrofa pentru Romania”, nu doar pentru populatie, ci si pentru industrie. „Ideea e ca exportam gaze romanesti, importam gaze rusesti la un pret triplu. Sigur ca avem o problema cu legislatia europeana care spune ca sa lasam, sa exportam. Pe de alta parte, am si o raspundere politica si Chitoiu (ministrul Economiei – n.r.) are sprijinul meu. O sa gasim o solutie. Altfel, insa, pe romaneste, asta inseamna sa exportam gazele romanesti, alea ieftine, si sa importam de-alea scumpe. Insa, sigur, tine si de o strategie pe termen lung”, a afirmat premierul la finalul reuniunii conducerii USL, scrie Agerpres. El s-a referit in context la ceea ce a numit in mod ironic „egalitatea” tarilor in ceea ce priveste pretul de achizitie la gaze.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed