7 cele mai frumoase orașe din Italia pe care le poți vizita indiferent de anotimp

0
57

Dacă vrei să mergi într-o vacanță în Europa, Italia este una dintre țările cu o climă mai caldă. Indiferent de anotimp, poți vista aceste orașe care au o însemnătate mai specială.

7 cele mai frumoase orașe din Italia pe care le poți vizita indiferent de anotimp

1.Roma este primul pe listă. Aici găsim biserici, ruine, palate, castele, străzi pietruite, fântâni, parcuri, dar și Colosseumul și Forumul Roman.

Cele mai vizitate monumente din Italia, Fontana di Trevi, cea mai celebră fântână a Romei, dar și Pantheonul, templul dedicat tuturor zeilor din Roma.

2.Veneția este un alt oraș primitor în orice perioadă a anului. Un labirint de străzi, o bogăție arhitecturală și priveliști pe care nu ai cum să le ratezi. Piața San Marco, Palatul Dogilor, Turnul Campinale, podul și piața Rialto, Muzeul Guggenheim, Giardini și pavilioanele care găzduiesc cea mai vestită bienală de artă din lume.

3. Florența este unul dintre cele mai frumoase orașe ale lumii, un motiv pentru care să ajungi în el în orice perioadă a anului. Primele opriri în Florența trebuie să le faceți în Piazza della Signoria și Piazza del Duomo. Prima dintre ele e dominată de Palazzo Vecchio și Galleria degli Uffizi, unul dintre cele mai vizitate muzee de artă din lume. În Piazza del Duomo veți descoperi Catedrala și Baptisteriul, acoperit cu decoruri medievale și renascentiste splendide.

4. Torino este este o altă destinație în care trebuie să ajungeți neapărat.

5. Matera este unul dintre cele mai vechi orașe din lume, crestat în stâncă motiv pentru care e supranumit ”Orașul de Piatră”, în care vei fi atras de încărcătura istorică, de arhitectura atipică și de spiritualitatea locului, având în jur de 150 de biserici sculptate în calcar, de unde și numele de ”Al doilea Betleem”.

7 cele mai frumoase orașe din Italia pe care le poți vizita indiferent de anotimp

6. Sicilia este cea mai mare insulă din Marea Mediterană, fiind considerată una dintre bijuteriile turistice ale Italiei. Indiferent că doreşti să vezi munte sau plaje superbe, temple milenare, oraşe fondate acum 2000 de ani sau poate cel mai înalt vulcan activ din Europa, Sicilia ţi le oferă pe toate, în orice perioadă a anului.

7. Insula Capri merită tot efortul. Are peisaje de vis, ruine de pe vremea romanilor, o apă perfectă și peșteri spectaculoase. Cea mai bună plajă se află în nordul insulei, Bagni di Tiberio, în timp ce în partea de sud a insulei se află cea mai frumoasă plajă, Marina di Mulo.