7 noi fiţe ale miliardarilor pe timp de criză

0
3
7 noi fiţe ale miliardarilor pe timp de criză

Numărul de prieteni pe Twitter

 

 

Într-o eră când aproape oricine poate posta pe site-urile de internet, Twitter a devenit platforma cheie pentru schimbul de idei, linkuri şi observaţii mai mult sau mai puţin pertinente. Numărul de prieteni sau contacte este noul concurs de popularitate, iar un număr foarte mare este un semn al reuşitei sociale. Muzicianul şi omul de afceri Kanye West se poate lăuda cu un impresionant număr de 4 milioane de contacte, prieteni, iar preşedintele companiei Mashable (cel mai mare site independent dedicat pentru ştiri, informaţii şi resurse dedicate internetului, cu 6 milioane de utilizatori unici pe lună), Pete Cashmore, are aproape 2,5 milioane.

 

Pedalarea până la serviciu

 

 

Refuzând luxoasele maşini sport ale fostelor generaţii, mulţi dintre cei care se consideră realizaţi din punct de vedere al profesiei şi al averii personale apelează la biciclete când este vorba de mers la serviciu sau shoping. Sunt de preferat ori modelele moderne de top ori exemplarele vechi, clasice, de epocă: cadre ultrauşoare din fibră de carbon, servofrâne pe disc, hidraulice, roţi din aliaj, 27 de viteze, sau cursiere din vechea şcoală de ciclism, cadre originale din oţel special, refăcute în ateliere speciale.

 

Pentru că mersul pe două roţi la birou este un “must” pentru foarte mulţi corporatişti, se utilizează si parcatul maşinii într-o zonă dosnică, cât mai apropiată de obiectiv şi pedalarea pe ultimele sute de metri. La întoarcerea spre casă ordinea operaţiunilor este inversă, astfel încât subalternii să poată admira calităţile de ciclişti ale şefilor.

 

Investiţii în start-upuri tehnologice

 

 

Tinerii cu dare de mână investesc sau se asociază în afaceri noi, IT sau de înaltă tehnologie, ajutând astfel fondatorii companiilor să devină la rândul lor tineri de perspectivă şi bogaţi. Actorul Ashton Kutcher este un investitor activ pe această piaţă încă din 2007, cu participaţii semnificative la peste 12 astfel de noi start-upuri, inclusiv Foursquare, aplicaţie dedicată reţelelor sociale, bazată pe GPS, destinată dispozitivelor movbile ce permite identificarea prietenilor aflaţi în apropiere şi a punctelor de interes din zonă. În prezent există peste 20 de milioane de utilizatori în peste 11 ţări. Actorul şi cântăreţul Justin Timberlack este acţionar la MySpace, reţea socială pe care doreşte s-o revitalizeze.

 

Pantofii marca TOMS

 

 

Producătorul pantofilor TOMS, oferă câte o pereche de pantofi unui copil nevoiaş la fiecare pe care o vinde în magazinele sale. Afacerea lansată ca un startup în 2006, a fost promovată datorită filantropiei sale, astfel că pantofii TOMS şi-au făcut rapid loc în dulapurile unor vedete precum Keira Knightley, Scarlett Johansson şi Liv Tyler. Pentru că să fii încălţat cu TOMS înseamnă în acelaşi timp să donezi bani şi să fii elegant, două puncte esenţiale ale elitei de azi, brandul a fost inclus în categoria fiţelor de vedetă.

 

Maşini mici cu emisii cât mai reduse de noxe

 

 

În loc să conducă limuzine luxoase, puternice, cu consum imens de benzină, cei mai mulţi dintre bogaţii americii preferă în prezent maşinile mici, ieftine, prietenoase cu mediul înconjurător datorită emisiunilor reduse de noxe. Proprietarul Facebook, miliardarul Mark Zuckerberg, se deplasează zilnic cu micuţa Honda Accura. Printre vedetele de la Holywood este un must utilizarea unui autovehicul hibrid, de tipul Toyota Prius. Excepţie notabilă Arnold Schwarzenegger, fan declarat al maşinilor de teren Hummer.

 

Yoga fierbinte

 

 

Yoga, în special varianta exerciţiilor efectuate la temperatura de 41 de grade, este practicată de mai multe vedete, iar numărul acestora este în creştere. Programele de fitness sunt în curs de a fi înlocuite de exerciţiile introduse acum 40 de ani de către gurul indian Bikram Choudhury, când şi-a deschis prima sală de yoga din San Francisco. Moda este răspândită de practicanţi celebri precum Drew Barrymore şi Lady Gaga.

 

Designerii de ieri, comori redescoperite

 

 

Afişarea unei poşete purtând semnătura unui designer exclusivist reprezenta până-n 2006 o obligaţie pentru o vedetă care se respectă. Azi, designerii sunt încă în vogă, dar mai presus sunt modele care sunt epuizate de mult, descoperite în condiţii foarte bune, pe rafturile unor magazine mai puţin umblate. Culmea eleganţei este în prezent afişarea unei poşete care era foarte căutată în urmă cu 25 de ani. Mai ales că unicitatea ei este garantată, iar preţul ei este cel puţin jumătate din cel al poşetei ultimul răcnet pe care o poartă cea mai bună prietenă.