8 motive să cumperi cărți dintr-un anticariat

0
28

Cărțile sunt nelipsite din viața unui om, fiind cele mai la îndemână unelte de studiu sau mijloace de relaxare. Când citești îți transformi viața, gândirea și dobândești nenumărate abilități, cum ar fi: îți dezvolți pasiunea pentru un anumit domeniu, faci alegeri mai înțelepte, te relaxezi și înveți în același timp, îți dezvolți imaginația și vocabularul.

Dacă ești un cititor avid, simți că niciodată nu ai suficiente cărți de citit, oricâte teancuri de volume neatinse ai avea prin casă, ești mereu în căutarea celor mai interesante titluri, a cărților ce nu se mai găsesc în librării sau cauți cărți la reduceri, iar acum poți găsi toate aceastea într-un anticariat din București, unde îți sunt puse la dispoziție mii de volume din care să alegi.

Îți prezentăm cele mai importante motive pentru care să cumperi cărți dintr-un anticariat, iar dacă ești o persoană căreia îi place să se plimbe mai degrabă printre rafturile digitale de cărți, poți comanda foarte ușor titlurile dorite de pe site-ul unui anticariat online:

 

  1. Cărțile din anticariat au un preț mic

Fie că vorbim de cărți noi sau de cărți mai vechi, prețul volumelor ce se regăsesc în rafturile unui anticariat va fi mereu mai mic decât al cărților pe care le găsești în librării. Anticariatele dispun de un număr mare de cărți, motiv pentru care vei găsi mii de titluri la prețuri promoționale. Astfel, când alegi să cumperi cărți dintr-un anticariat, nu trebuie să îți mai faci griji că vei depăși bugetul pe care dorești să îl aloci achiziționării de noi titluri.

 

  1. Contribui la protejarea mediului

Să cumperi cărți dintr-un anticariat este benefic atât pentru tine cât și pentru mediul înconjurător, prin faptul că este o formă de reducere a consumului de resurse naturale, astfel că poate fi considerată o modalitate de reciclare. După ce ai citit cartea, o poți vinde unui anticariat, și astfel vei ajuta și mai mult mediul, dar și alți cititori, care pot intra în posesia volumelor respective.

 

  1. Găsești cărți care nu se mai tipăresc

Mii de cărți nu sunt reeditate, iar anticariatul este singurul loc din care poți cumpăra astfel de volume. Într-un anticariat găsești o mulțime de cărți ce nu au fost retipărite, dar și ediții mai vechi ale unor titluri reeditate, la prețuri mult mai mici.

 

  1. Îți este oferită o diversitate a categoriilor

Într-un anticariat găsești cărți din toate domeniile, de la romane la cărți de specialitate și cărți ce se află în bibliografia universităților. Așadar, fie că ești în căutarea unui roman într-o ediție mai veche sau a unei cărți de specialitate care nu mai poate fi găsită în librării, anticariatul este locul ideal în care să începi căutările.

 

  1. Cărțile vechi sunt pline de surprize

Ceea ce face cărțile de anticariat atât de speciale este faptul că au avut un alt proprietar înainte. În filele unei cărți vechi se pot găsi dedicații, notițe care amintesc de foștii proprietari. Sunt o mulțime de povești și surprize ce pot fi descoperite în interiorul unei cărți de anticariat, în afară de conținutul creat de autorul acesteia.

 

  1. Selecția cărților este făcută de profesioniști

Pe rafturile unui anticariat se găsesc cărți vechi într-o stare bună, ce sunt atent selectate și verificate de către anticari profesioniști. Aceștia sunt persoane care evaluează constant cărțile pe baza unor criterii de la care nu se abat, astfel încât la tine să ajungă doar cărți care sunt într-o stare bună.

 

  1. Cumperi mai mult, citești mai mult

Pentru că îți sunt oferite atât de multe cărți la reducere, cu prețuri foarte accesibile, într-un anticariat ai posibilitatea să îți cumperi mult mai multe cărți decât te-ai fi așteptat, astfel că îți vei lărgi orizonturile cunoașterii prin faptul că vei citi mai mult.

 

  1. Descoperi mereu ceva nou

Într-un anticariat găsești titluri din cele mai diverse și din domenii care te pot atrage. Fie că descoperi un nou roman al autorului preferat sau deslușești tainele unui nou hobby, cu fiecare vizită pe care o faci într-un anticariat, vei găsi mereu ceva nou de citit, o mică surpriză literară care îți va capta atenția și cărți alături de care vei trăi noi emoții.

 

Vizitează un anticariat și hrănește-ți astfel pasiunea pentru lectură. Explorează rafturile și alege din miile de titluri pe acelea care să îți facă viața mai frumoasă și în compania cărora să petreci momente magice, printre rânduri de fericire și relaxare.