No menu items!

A apărut STUDIUL care arată cât de importantă este portarea măștilor în timpul PANDEMIEI

Purtarea măștilor de protecție pot reduce semnificativ riscurile infectării cu COVID – 19, susține un grup de cercetători. Potrivit unui studiu realizat de o echipă din Hong Kong, rata de transmitere a virusului prin particule sau prin stropi rezultați din respirație scade cu 75% când este purtată masca, transmite SkyNews.

 

”Impactul purtării măștii ca măsură de protecție împotriva virusului este imens”, a declarat doctorul Yuen Kwok – yung, din cadrul Universității din Hong Kong.

 

Doctorul Yuen, care a ajutat la descoperirea virusului SARS în 2003, a precizat că studiul este primul de acest tip. El a mai explicat că echipa sa a realizat acest studiu deoarece liderii lumii, inclusiv Organizația Mondială a Sănătății, au pus la îndoială eficiența măștii.

 

Guvernul Marii Britanii a anunțat inițiat că măștile de protecție nu protejează populația, dar și-a revizuit poziția iar azi recomandă cetățenilor să își acopere fața dacă nu pot menține distanța de doi metri în spații aglomerate.

 

Țările europene, inclusiv Germania și Italia, le-au cerut cetățenilor să poarte măști.

 

La începutul pandemiei, care izbucnit în China, s-a înregistrat o cerere mare de măști de protecție în Hong Kong, unde oamenii și-au amintit de impactul SARS.

 

Hong Kong a înregistrat 298 de decese din cauza SARS. A circula fără mască în Hong Kong, Japonia sau Koreea de Nord este considerat un act de iresponsabilitate. Câteva state americane recomandă de asemenea purtarea măștii.

 

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri