A fost făcut primul pas pentru schimbarea lui Liviu Dragnea

0

Potrivit regulamentului în vigoare, președintele Camerei Deputaților poate fi revocat doar de grupul parlamentar care l-a propus, adică cel al PSD.

 

„PNL împreună cu USR, PMP şi deputaţi neafiliaţi din partidul Pro Româniam a depus astăzi propunerea de modificare a regulamentului Camerei Deputaţilor prin care preşedintele Camerei Deputaţilor să poată fi revocat, la propunerea unei treimi din numărul deputaţilor”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, Raluca Turcan.

 

 

„Este un proiect legislativ pe care l-am avut şi în sesiunea trecută, care a fost respins, însă, în contextul în care, preşedintele Camerei Deputaţilor, este tot mai vizibil vinovatul decredibilizării instituţiei Parlamentului, decredibilizării imaginii României în străinătate, a devenit personajul care transformă forul de bază a legiferării din România într-o instituţie aflată la cheremul personal, considerăm că se impune o dezbatere reală, din nou, despre posibilitatea revocării domnului Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a adăugat Turcan.

 

 

Deputatul USR Ionuț Moșteanu se declară optimist în ceea ce privește succesul demersului opoziției. El a explicat la Digi24 de ce opoziția cere schimbarea președintelui Camerei.

 

„În realitate, Liviu Dragnea se folosește de acest titlu de președinte al Camerei, nu vine la ședințe decât foarte rar, nu prezidează decât foarte rar ședințe de plen sau ședințe de Birou Permanent. România nu poate avea ca al treilea om în stat un om cu o condamnare penală definitivă și cu încă una într-o primă instanță. Ne vom lupta cu toate armele parlamentare pe care le avem la îndemnână”, a declarat Ionuț Moșteanu.

 

„Sunt nemulțumiri și în alte grupuri parlamentare și eu cred că sunt șanse bune să obținem voturile”, a spus deputatul USR.

 

 

Acest demers al opoziției ar trebui să ajungă în Comisia de regulament al Camerei. În această comisie sunt șapte membri, câte unul de la PSD, ALDE, UDMR, PNL, USR, PMP și minorități. Pentru ca propunerea să treacă mai departe, este nevoie de patru voturi favorabile.