A fost finalizată CEA MAI MARE piesă din istoria ROMÂNIEI

0
6
A fost finalizată CEA MAI MARE piesă din istoria ROMÂNIEI

Walter Tosto, fosta Fabrica de Echipament Nuclear, de pe platforma IMGB din București a construit cea mai mare piesă realizată vreodată în România, o coloană de proces pentru rafinărie, în lungime de aproape 70 de metri și o masă de 360 de tone. Nu mai puțin de 11 luni a durat realizarea acestei piese, care, acum, va fi livrată către clientul extern, o rafinarie din Egipt.

 

Cea mai mare dintre coloane – Deisohexanizer Tray Column (Deisohexanizare) – măsoară 68 metri în lungime, 7,5 metri în diametru și are o greutate de peste 360 tone. Producerea coloanelor a durat 11 luni, proiectarea și producția fiind realizate de Walter Tosto WTB.

 

“Ne mândrim că aceste echipamente au fost proiectate și executate în fabrica noastră, localizată pe platforma IMGB. Această realizare este încă o dovadă a faptului că activitatea pe platforma industrială IMGB este în continuă dezvoltare și totodată a faptului că IMGB este și va fi un furnizor important nu doar pentru industria globală, dar și pentru industria românească, inclusiv pentru industria nucleară”, a declarat Lucian Rusu, Director General Adjunct în cadrul Walter Tosto WTB și Președinte ROMATOM.

 

El a adăugat că reprezentanții companiei investesc în continuare în fabrica de pe platforma IMGB, prin achiziții de echipamente performante specifice producției sale, extinderi ale capacității curente de producție și realizarea unei școli pentru sudori și lăcătuși, în vederea asigurării și creșterii forței de muncă calificate pentru viitoarele proiecte.

 

Articolul integral pe COTIDIANUL