x


  • EUR
    4.7612
    USD
    4.2560
string(16) "instant-articles"

A fost prins un fugar din România, fost senator UDMR!

Autoritățile din Ungaria l-au arestat pe Olosz Gergely, fost preşedinte al ANRE şi fost senator UDMR. Acesta este condamnat la 3 ani cu executare în România.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 15.03.2019, 16:14

Olosz Gergely, fost preşedinte al ANRE şi fost senator UDMR, a fost arestat de catre autoritatile din Ungaria la data de 13.03.2019, au declarat pentru G4Media.ro surse din Poliție. Acesta a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 3 ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în formă continuată.

 

Pe 3 ianuarie, fostul senator UDMR de Covasna a fost dat în urmărire internaţională, după ce anterior fusese dat în urmărire naţională şi consemn la frontieră.

 

„În luna decembrie, persoana în cauză a fost dată în urmărire naţională şi consemn la frontieră pentru punerea în executare a mandatului, iar acum a fost dată în urmărire internaţională şi se fac verificări pentru depistarea şi reţinerea acesteia”, a precizat Nicoleta Tolvaj Marin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Covasna.

 

Gergely are relații apropiate cu mai mulți lideri ai partidului maghiar de guvernământ FIDESZ, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

 

Printre cei de care este apropiat se numără premierul Viktor Orban și vicepremierul Zsolt Semjen, de care îl leagă o prietenie veche (detalii aici).

 

Un alt fost parlamentar UDMR, Marko Attila Gabor, a fugit la Budapesta după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedării frauduloase a Colegiului Szekely Miko, din Sfântu Gheorghe. În vară, Marko Attila Gabor a fost fotografiat la o terasă din Budapesta, deși a fost dat în urmărire internațională prin Interpol.

 

Articolul integral pe G4MEDIA